Pihlaka-õunatarretis

Pihlakamarjad sisaldavad säilimist soodustavat sorbiinhapet, mistõttu saab neid hoidistes kasutades ära hoida käärimisprotsesse.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 kg õuna

1 kg puhastatud pihlakaid (hoia sügavkülmas)

maitseks sidrunmelissi või münti

1.5 kg suhkrut

Valmistamine

Puhasta ja tükelda õunad ning hauta väheses vees pehmeks. Püreesta.

Teises potis hauta sügavkülmas seisnud pihlakamarjad pehmeks, lõpus lisa maitsetaimed. Püreesta.

Sega saadud pihlakapüree õunapüree hulka ning keeda segu ilma suhkruta umbes 15 minutit.

Siis lisa vähehaaval suhkur pidevalt segades. Keeda segades, kuni püree muutub läikivaks ja paksemaks (kontrolli tarretise valmimist, tilgutades veidi tarretist lusikast külmale taldrikule, kus see peab tarduma).

Pane kuum püree steriliseeritud purkidesse ning sulge õhukindlalt.

Loe veel:

Aive Luigela retsept ilmus ajalehes Maaleht (25.9.2008).

 

LISA KOMMENTAAR