500 g pärmi-lehttainast
300 g viilutatud porrut
250 g mahedamaitselisi seeni - nt
tavalisi kukeseeni, kollakaid kukeseeni või lehter-kukeseeni
praadimiseks õli
150 g pehmet kitsejuustu
soola ja musta pipart
Rulli lehttainas umbes 4-5 mm paksuseks ning tee terava noaga umbes 1,5 cm kaugusele piki tainaserva sisselõige (see aitab tainaservadel kenasti kerkida).
Puhasta seened ja porru. Lõika porru õhukesteks viiludeks, vajadusel tükelda seened väiksemaks.
Kuumuta pannil veidi õli mõõdukal tulel. Lisa porrud, prae 5 minutit. Siis lisa seened ning kuumuta veel 5 minutit aeg-ajalt segades. Lase veidi jahtuda (kui on väga palju vedelikku seentest eraldunud, siis kurna segu kergelt).
Sega jahtunud seene-porrusegu kitsejuustuga, maitsesta soola-pipraga.
Tõsta seene-porrusegu lehttainaplaadile (noaga tehtud sisselõikest sissepoole). Soovi korral pintselda servad lahtiklopitud munaga või nt piimaga.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 20-25 minutit, kuni tainaservad on kerkinud ja kuldsed.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Oli väga-väga maitsev.
pirukas õnnestus imemaitsvana :) kitsejuust kumab nii mõnusalt seene (minul pruun shampinjon) ja porruga kokku. läheb kordamisele!
Ma tegin ise kollakate kukeseentega, imemaitsev!
Seeneline peab sööma ka :) Kollakad ja lehterkukekad pirukas, väga hea. Kitsejuustu asemel feta (soolaga peab ettevaatlik olema). Soovitan soojalt, värske seen on ikka värske :)
Porru-seenepirukas
Lihtne lehttainapirukas, kus täidises võib kasutada erinevaid mahedamaitselisi seeni. Proovi näiteks kollakaid kukeseeni või lehterkantarelle.