Porru-seenepirukas

Lihtne lehttainapirukas, kus täidises võib kasutada erinevaid mahedamaitselisi seeni. Proovi näiteks kollakaid kukeseeni või lehterkantarelle.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g pärmi-lehttainast

300 g viilutatud porrut

250 g mahedamaitselisi seeni - nt

tavalisi kukeseeni, kollakaid kukeseeni või lehter-kukeseeni

praadimiseks õli

150 g pehmet kitsejuustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Rulli lehttainas umbes 4-5 mm paksuseks ning tee terava noaga umbes 1,5 cm kaugusele piki tainaserva sisselõige (see aitab tainaservadel kenasti kerkida).

Puhasta seened ja porru. Lõika porru õhukesteks viiludeks, vajadusel tükelda seened väiksemaks.

Kuumuta pannil veidi õli mõõdukal tulel. Lisa porrud, prae 5 minutit. Siis lisa seened ning kuumuta veel 5 minutit aeg-ajalt segades. Lase veidi jahtuda (kui on väga palju vedelikku seentest eraldunud, siis kurna segu kergelt).

Sega jahtunud seene-porrusegu kitsejuustuga, maitsesta soola-pipraga.

Tõsta seene-porrusegu lehttainaplaadile (noaga tehtud sisselõikest sissepoole). Soovi korral pintselda servad lahtiklopitud munaga või nt piimaga.

Küpseta 200kraadises ahjus umbes 20-25 minutit, kuni tainaservad on kerkinud ja kuldsed.

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Liiseli
postitatud 22.09.2009 20:25

Oli väga-väga maitsev.

iman
postitatud 04.02.2010 21:28

pirukas õnnestus imemaitsvana :) kitsejuust kumab nii mõnusalt seene (minul pruun shampinjon) ja porruga kokku. läheb kordamisele!

Pille
postitatud 06.10.2023 10:30

Ma tegin ise kollakate kukeseentega, imemaitsev!

Kaja V.
postitatud 20.09.2024 08:44

Seeneline peab sööma ka :) Kollakad ja lehterkukekad pirukas, väga hea. Kitsejuustu asemel feta (soolaga peab ettevaatlik olema). Soovitan soojalt, värske seen on ikka värske :)