Röstitud juurviljad india vürtsidega

Ahjus küpsetatud vürtsikaid köögivilju võib serveerida nt grillkana või lambaprae kõrvale. Kui võimalik, kasuta terveid vürtse, sest nende maitse- ja lõhnaomadused on paremad ja need annavad põneva tekstuuri.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
10 minutit + 1 tund ahjus
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 tl vürtsköömneid

2 tl koriandriseemneid

2 tl piprasegu (erivärvilisi piprateri)

1 tl kuivatatud tšillikauna (helbeid)

3 sl oliiviõli

25 g sulatatud võid

700 g (jahusemat sorti) kartulit

500 g porgandit

500 g pastinaaki

helbelist meresoola

Valmistamine

Pane vürtsköömned, koriandriseemned, pipraterad ja tšillihelbed uhmrisse ning peenesta. Sega peenestatud vürtsid oliiviõli ja sulavõiga.
Koori kartulid, porgandid ja pastinaagid ning lõika suuremateks tükkideks (väiksemate porgandite ja pastinaakide puhul piisab pikuti poolitamisest). Pane suurde ahjuvormi, kus köögiviljad on enam-vähem ühekordse kihina.
Vala peale vürtsisegu ning sega läbi, et kõik köögiviljad oleksid kaetud.
Küpseta 200kraadises ahjus tund aega, kuni köögiviljad on kuldsed ja krõbedad. Sega neid küpsetamise ajal paar korda, et köögiviljad ühtlaselt küpseksid.
Maitsesta meresoolaga ning serveeri.

Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (October 1999, Roasted roots with Indian spices). Pildi tegi KAIRIT.
LISA KOMMENTAAR

Kairit
postitatud 21.04.2010 15:23

Väga maitsvad vürtsikad juurikad! Eriti hea meki andis minumeelest sulavõi. Olen teinud varem ainult õliga, aga nüüd uus nipp olemas.