Šokolaadi-riisipuding

Aeglaselt ahjus küpsetatud šokolaadi-riisivormiroog valmistatakse kookospiimaga. Hõrku maitset lisavad kardemoniseemned.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
5 minutit + 2 tundi ahjus
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

0.5-1 tl kardemoniseemneid

4.5 dl piima

4 dl kookospiima

50 g riivitud tumedat šokolaadi

5 sl pudruriisi

50 g suhkrut

Valmistamine

Tambi kardemoniseemned uhmris katki. Sega piima, kookospiima, riivitud šokolaadi, pudruriisi ja suhkruga. 

Kalla kõik võitatud 1,2liitrisesse madalasse ahjuvormi. Küpseta 150kraadises ahjus 2 tundi, pudingut iga 30 minuti tagant segades. Puding on valmis, kui riis on pehme.

Serveeri kuumalt või soojalt.

Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (November 1998, Chocolate and Coconut Rice Pudding). Juuresoleva foto saatis kasutaja KIILIKE.

LISA KOMMENTAAR

Kiilike
postitatud 14.12.2008 22:29

Magus ja tõsiselt kookose maitseline oli, küpsetasin 1,5h ettenähtud kuumusel ja veel 1,5 h 160 kraadises ahjus. Teinekord lisaks vist veidi värsket hakitud piparmünti

Tiina
postitatud 14.01.2012 18:18

Kui piimad kõigepealt koos suhkruga keema lasta, teiste ainetega segada ja alles siis ahju panna, saab rutem. Kardemoni aga paneksin pigem vähem kui rohkem, minu oma tuli hirmus kardemonine. Aga üldiselt ei olnud just lemmikmagustoit.