Lehttainapirukas Taleggio juustu ja metsaseentega

Taleggio on hästisulav itaalia lehmapiimajuust. Mina kasutasin piruka tegemisel kitsemampleid, ent sobivad ka muud mahedad metsaseened või isegi šampinjonid.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

25 g võid

1 sl õli

400 g šampinjone või kitsemampleid või muid mahedamaitselisi seeni

1 küüslauguküüs

1 sl värskeid tüümianilehti

500-600 g pärmi- lehttainast

200 g Taleggio juustu

1 lahtiklopitud muna

Valmistamine

Kuumuta suurel pannil või ja õli. Lisa tükeldatud ja puhastatud seened ning prae keskmisel kuumusel, kuni seentest eralduv vedelik on peaaegu aurustunud.

Lisa hakitud küüslauk ja tüümianilehed, maitsesta soola ja pipraga ning prae veel 2 minutit, seeni aeg-ajalt segades. Jahuta.

Rulli lehttainas umbes 30 x 50 cm ristkülikuks. Tõsta veidi jahtunud seenesegu ühele tainapoolele, jättes servad umbes 1 cm ulatuses vabaks. Tõsta peale viilutatud Taleggio juust.

Määri tainaservad munaga ning keera teine tainapool täidise peale. Suru servad kahvliga tugevasti kinni, siis tee noaga piruka peale kerged siksakid ja paar tillukest õhuauku.

Pintselda pirukas pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 220kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.

Loe veel:


Retsept on üsna tugevasti adapteeritud briti ajakirjas Delicious ilmunud retseptist "Taleggio and mushroom pastry melt".

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 23.09.2009 09:56

mmmm....kui hea see oli. Taleggio juust sarnanes meie Pikantse juustuga, nii et võib sellega asendada.

Maris
postitatud 23.09.2009 12:59

Kasutasin kukeseeni ja Taleggio juustu, venitasin tainast ja sain ilusa struudlikujulise küpsetise. Tüümian-küüslauk-kukeseen sai minu jaoks väga maitsvaks koosluseks kokku. Käesoleval seenehooajal soovitan proovida!