1 kg tükeldatud veisesaba
2 sl nisujahu
tükk varssellerit
300 g šampinjone
2-3 porgandit
2-3 küüslauguküünt
2 sl õli
4 dl punast veini või valget veini
8 dl kanget lihapuljongit
paar oksa tüümiani e. aed-liivateed
soola ja musta pipart
Maitsesta sabatükid soola ja pipraga, veereta nisujahus ja prae väheses õlis ümberringi pruuniks. Tõsta pannilt kõrvale.
Koori sibul ning haki koos selleriga peeneks. Lõika šampinjonid pooleks, tükelda porgandid. Koori küüslauguküüned ning purusta need kergelt.
Kuumuta potis aedviljad ja seened kergelt läbi. Lisa vein ja lihapuljong ning pruunistatud veisesabatükid, maitseks tüümiani ja loorberileht.
Hauta tasasel tulel või 160-kraadises ahjus 3-3,5 tundi, kuni liha kontidelt kergesti lahti tuleb, vajadusel lisa hautamise ajal veel vett, et liha kuivale ei jääks..
Serveeri nt kartulite, kartulipudru või tagliatelle makaronidega.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Saba ei olnud päris härja oma, aga ajas asja ära. Naljakas oli see kui hakkasin turult kottidega koju tulema ja meetrine sabakönt kotist välja ulatus. Poolel teel meenus, et lihakirves on välja laenutatud, kõmpisin siis tagasi ja palusin parajateks tükkideks lõigata, mida ka ilusti tehti. Toit ise oli väga hea,võtsin koos mehega kaks portsu.
Tegin suht sarnase retsepti järgi ja oli täeliselt hea.
Tegin esimest korda ja sõin ka esimest korda elus härjasaba. Maitsev, maitsev ja teen veel. Kasutasin šampinjonide asemel pilvikuid. Ma ei leidnud mitut küüslauguküünt vaja läheb?
Eile võõrtustasin selliseid külalisi, kes meil harva käivad ja otsustasin valmistada minu jaoks ahvatlevaks muutunud härjasaba veinikastmes. Ootused olid kõrged. Ja nüüd ma ei teagi, kas minule müüdud saba oli kuidagi eriti lihavaene või on kõik nad sellised. Zoozi ja Pille piltidel oli ikka liha ka, aga minul oli lihtsalt 2 kg konte. hmm Kaste tuli hea maitsega, aga ise tundsin seda kondihunnikut külalistele serveerides pisut ebamugavalt. Rääkisin neile taustaloo lahti ja ega viisakad inimesed ju nina kirtsuta, aga neh... hmm
Väga maitsev, sõime koos kartuli-lillkapsapüreega
Veisesaba veinikastmes
Veini ja tugevamaitselise lihapuljongi segus aeglaselt hautatud härjasaba.