Loputa härjasabad jooksva vee all. Pane härjasabad külma õlle-puljongiseguga potti, kuumuta keemiseni ning eemalda pinnale tekkinud vaht. Keeda tasasel tulel 3 tundi.
Pese ja tükelda sibul ja juurviljad, rösti pannil ümberringi kergelt läbi.
Lisa röstitud aedviljad ja maitseained ning hauta veel tund aega. Härjasabad on küpsed, kui liha luudelt kergesti eraldub. Tõsta lihatükid leeme seest välja.
Kurna leem.
Kuumuta praepannil või, prae härjasabasid 10 minutit tasasel tulel neid pidevalt kurnatud lihaleemega pintseldades. Lõpus lisa kastmele veel mõned väikesed võitükid.
Serveeri odratangu-kõrvitsa-seene hautisega.
Õlles hautatud härjasaba
Aeglaselt hautatud härjasaba tumeda õllekastmega sobib ideaalselt külmadeks ja pimedadeks õhtuteks.