Veisesaba-confit

Retsepti jagas ajakirjanikule Pädaste mõisa peakokk Heigo Vitsur. Vitsur serveerib härjasabahautist läätsesupi kõrvale.

Kogus
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 kg tükeldatud veisesaba

400 g porgandit

200 g porrut

50 g küüslauku

8 dl vett

4 dl punast veini

veidi tüümiani e. aed-liivateed

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pruunista potis veisesabalõigud ümberringi. Lisa parajaks tükeldatud köögiviljad ja vedelik ning hauta tasasel tulel umbes 6 tundi, kuni liha hakkab kondilt lahti lööma.

Kurna sabad välja, eemalda kondilt liha ja sega see uuesti köögiviljaga.

Serveeri nt läätsesupi kõrvale kuumalt – kel soovi, võib hautist ka läätsersupi sisse segada.

Loe veel:

Retsept on mugandatud ajalehest Postimees (Britt Rosen, Pädaste maitsed, 26.07.2008). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 10.06.2010 23:52

Aega võttis,aga maitsev sai.Lisandiks pakkusin maapirni-kartuliputru,mis sobis väga hästi.

Pille
postitatud 04.08.2017 09:44

Zoozi tehtud foto: