3.25 kg peeti
350 g valget või pruuni suhkrut
1 dl külma vett
6 sidrunit
1 sl (kuhjaga) ingveripulbrit
suur peotäis terveid kooritud mandleid
Koori peedid. Keeda vees umbes tund aega, kuni peedid on pehmed. Siis kurna (keeduvedelikust võid borši teha) ja lase jahtuda. Lõika keedetud peedid sektoriteks, seejärel õhukesteks kolmnurkseteks viiludeks.
Pane peeditükid potti, lisa suhkur ja külm vesi. Kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades, kuni peetidest hakkab mahla eralduma. Siis tõsta kuumust ja lase moosil tasakesi podiseda umbes tund aega.
Kasta sidrunid keevasse vette, siis nõruta. Eemalda koor ja valge kiht, siis lõika sidrun viiludeks ja seejärel eralda membraanidest sidrunikolmnurgad.
Kui peeditükid on umbes tund aega keenud, siis lisa sidrunid. Kuumuta veel 30 minutit.
Lisa ingveripulber ning keeda veel 1,5 tundi, kuni saad paksu marmelaadi (NB! jahtudes marmelaad pakseneb veelgi!).
Lisa kooritud mandlid, sega läbi ja pane kuumadesse steriliseeritud purkidesse. Kaaneta ja säilita jahedas.
Retsept on adapteeritud Claryssa Hymani raamatust "The Jewish Kitchen: Recipes and Stories from Around the World"
Peedi-sidruni marmelaad mandlitega
Sidruni ja mandlitega peedimarmelaad maitseb eriti hea nisu- või kuivikleival.