Metsaseenesupp

Metsaseenesuppi võib valmistada nt puravikest, kukeseentest ja kuuseriisikatest. Hästi tugeva metsaseenemaitsega supp on.

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g värskeid metsaseeni - nt

puravikke või kuuseriisikaid või kukeseeni

2 sl oliiviõli või võid

1 sibul

1 dl kuiva valget veini soovi korral

paar salveilehte või tüümianioksa

5 dl kana- või aedviljapuljongit

1-2 dl kohvi- või vahukoort

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

külmpressitud oliiviõli

riivitud või laastudeks lõigatud parmesani

Valmistamine

Puhasta seened ja lõika väiksemateks tükkideks.

Kuumuta oliiviõli ja/või või potis, lisa hakitud sibul. Prae tasasel tulel mõned minutid, siis lisa tükeldatud seened ja prae, kuni sibul on pehme. Lisa vein ja lase tasasel tulel keeda. Kui vein on peaaegu aurustunud, lisa mõned salveilehed või tüümianioks. Kuumuta segades kergelt läbi.

Lisa kuum puljong ja keeda suppi tasasel tulel umbes 25 minutit, kuni seened on pehmed. Maitsesta soola ja pipraga.

Püreesta supp saumikseriga soovitud paksuseni. Vala juurde rõõsk koor, kuumuta keemiseni.

Puista supile riivitud parmesani ja piserda peale oliiviõli. Kõrvale paku soovi korral ciabatta leiba.

Fotol olev supp on tehtud puravikest ja pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Thredahlia
postitatud 07.09.2008 19:44

Supi maitse on imehea!

Pille
postitatud 27.07.2016 22:25

Tegin täna värsketest kivipuravikest, kasutasin kanapuljongit, tüümiani ja vahukoort. Maitsev, nagu alati!