500 g värskeid metsaseeni - nt
puravikke või kuuseriisikaid või kukeseeni
1 sibul
1 dl kuiva valget veini soovi korral
paar salveilehte või tüümianioksa
5 dl kana- või aedviljapuljongit
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:külmpressitud oliiviõli
riivitud või laastudeks lõigatud parmesani
Puhasta seened ja lõika väiksemateks tükkideks.
Kuumuta oliiviõli ja/või või potis, lisa hakitud sibul. Prae tasasel tulel mõned minutid, siis lisa tükeldatud seened ja prae, kuni sibul on pehme. Lisa vein ja lase tasasel tulel keeda. Kui vein on peaaegu aurustunud, lisa mõned salveilehed või tüümianioks. Kuumuta segades kergelt läbi.
Lisa kuum puljong ja keeda suppi tasasel tulel umbes 25 minutit, kuni seened on pehmed. Maitsesta soola ja pipraga.
Püreesta supp saumikseriga soovitud paksuseni. Vala juurde rõõsk koor, kuumuta keemiseni.
Puista supile riivitud parmesani ja piserda peale oliiviõli. Kõrvale paku soovi korral ciabatta leiba.
Fotol olev supp on tehtud puravikest ja pildi tegi Juta Kübarsepp.
Metsaseenesupp
Metsaseenesuppi võib valmistada nt puravikest, kukeseentest ja kuuseriisikatest. Hästi tugeva metsaseenemaitsega supp on.