Mee-sinepimaitseline seakoot

Magusterava maitsega mesise-sinepise seakoodi kõrvale sobib hästi ahjukapsas. Ahjus küpsetamiseks sobib sea tagakoot.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
15 minutit + üleöö maitsestumine + 2 tundi ahjus
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1.3-1.5 kg seakooti (sea tagakoot)

4 sl mett

4 tl kanget sinepit

2 tk küünt küüslauku

3 tl soola

1 sl õli

Valmistamine

Sega mesi, sinep, purustatud küüslauk ja sool. Hõõru seakoot saadud seguga sisse, tee noaga lihasse sügavad sisselõiked ja pane üleöö külmkappi või jahedasse keldrisse maitsestuma.
Tõsta seakoot ahjupannile, vala pannile veidi kuuma vett (nii umbes 1 cm jagu).
Küpseta 180kraadises ahjus 2-2,5 tundi (kui kasutad lihatermomeetrit, siis see peaks näitama 75 kraadi).
Kasta kooti aeg-ajalt praeleemega.
LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 30.12.2018 16:51

Tehtud ja söödud :)