Türgi oad tomatikastmes

Kiirestivalmiv lisand (lamba)liharoogade kõrvale türgi ubadest ehk aedubadest.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g rohelisi aedube e. türgi ube

400 g purustatud konservitud tomateid

2 hakitud küüslauguküünt

oliiviõli

soola ja musta pipart

suhkrut

Valmistamine

Kui kasutad värskeid ube, siis tuleb neil esmalt otsad ära lõigata ja oad vajadusel juppideks lõigata. Külmutatud oad tuleb lihtsalt pakist välja võtta :)

Keeda ube umbes 5 minutit soolaga maitsestatud vees. Kurna ja jahuta külma vee all.

Samal ajal kuumuta küüslauk kergelt oliiviõlis läbi. Lisa tomatid ja veidi suhkrut. Kuumuta keemiseni ja lase madalal tulel podiseda ilma kaaneta potis umbes 15 minutit, kuni kaste on paksenenud.

Maitsetsa soola ja pipraga ning lisa tomatikastmele oad. Kuumuta läbi ja serveeri.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

.

LISA KOMMENTAAR

ErleS
postitatud 03.08.2010 18:08

Väga hea! Kasutasin kollaseid aedoakaunu ja peale raputasin pisut peterselli.

Pille
postitatud 29.01.2020 11:27

ErleS saadetud pilt ka:

Gerli K @ FB
postitatud 27.10.2014 21:48

Väga maitsev! Läheb kindlasti kordamisele Tervele perele meeldis.

Kaare
postitatud 29.01.2020 10:41

Maitsev!