Türgi kohv

Türgi kohvi valmistatakse ibriku (Türgis) või rakweh-nimelises pika sangaga nõus. Serveeri baklaava või Turkish delight maiustusega.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

1 tl hästi peene jahvatusega keskmise röstimisastmega kohvi

kardemoni

0.5 dl vett

1 tl suhkrut soovi korral

Valmistamine

Sega ibrik'us kohv ja veidi kardemoni, soovi korral ka suhkur. Lisa vesi ja kuumuta aeglaselt keemiseni.

Kui kohvi pinnale hakkab vaht tekkima, siis tõsta kohvinõu tulelt. Kui vaht vaibub, siis tõsta pott uuesti tulele ja kuumuta keemiseni. Korda protsessi veel kolm korda. (Traditsiooniliselt lastakse kohv neli korda keema enne serveerimist).

Igasse tassi peab veidi vahtu ka panema!

Pildi tegi TSHEBURASHKA.

LISA KOMMENTAAR