Süldivõileib (einevõileib)

Einevõileivad on suured ja rohke kattega, mistõttu need koos joogiga moodustavad terve eine. Einevõileibu süüakse kahvli ja noaga.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

leiba

võid

hästi tarretunud sülti

sinepit või mädarõigast

kartulisalatit

hapukurki

maitserohelist

Valmistamine

Lõika leivast ristipidi suur õhuke viil, määri võiga.

Tõsta võitatud leivale hästi tarretunud süldiviil, sellele õhuke kiht sinepit või mädarõigast. Aseta ümberringi kartulisalat ja hapukurk. Kaunista maitserohelisega.

Ühele inimesele arvesta umbes 100 g leiba, 20-25 g võid, 100-150 g kattetoiduaineid. Igale inimesele tehakse 1-2 võileiba.

Retsept on Salme Masso (koostaja) raamatust "Kokaraamat" (1984, kirjastus Valgus)
LISA KOMMENTAAR