Puhasta kala soomustest ja sisikonnast, eemalda pea ja saba.
Sega kokku sool, pipar ja kaneel ning hõõru saadud seguga kala nii seest- kui väljastpoolt.
Aseta kala suurde ahjuvormi, kuhu on eelnevalt valatud õli ja vee segu. Kala sisse ja ümber lao õunaviilud, küüslauguküüned, sibularattad ja sidruniviilud.
Küpseta 225kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni kala on pehme ja kenasti pruunistunud.
Lõika põigiti portsjoniteks ja serveeri riisiga.
Pereköögi retsept.
Mind intrigeeris seda retsepti katsetama maitsebukett kala-kaneel-õun. Tulemus oli suurepärane! Kasutasin karpkala. Rõhutan, et maitseainete õige vahekord on päris tähtis, kaneelikogust ma suurendada küll ei soovita (mis võib kogenud kokkadel tunde järgi doseerides juhtuda) Järgmisel korral jätan küüslaugu välja, minu jaoks natuke sodis maitse ära, aga õnneks ei domineerinud.
Ahjukala õuntega
Selle roa tegemiseks sobib mõni väheluine valge kala - nt latikas, haug, tursk või karpkala.