Küpsetatud leibjuust vahukoore ja murakamoosiga

Lihtne ja kiire magustoit põhjanaabritelt.  

Kui Sul enda keedetud murakamoosi pole, siis proovi nt Salvesti murakamoosi!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g leibjuustu

1 dl 35% rõõska koort

1 dl murakamoosi

Valmistamine

Seda magustoitu võib valmistada ühes suuremas madalas vormis või siis väikestes portsjonvormides. Määri soovi korral vorm(id) kergelt võiga. 

Lõika leibjuust ampsusuurusteks tükkideks, pane ahjuvormi(desse). Kalla peale rõõsk koor. 

Küpseta 200kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni juust on pehmenenud ja vahukoor jumekas.

Võta ahjust välja ja serveeri murakamoosiga.

Nipid ja soovitused:

  • Soovi korral sega rõõsale koorele enne ahjupanemist juurde veel 1-2 sl rummi.
  • Soovi korral puista valmis roale veidi jahvatatud kaneeli.
  • Soovi korral paku kõrvale karamellikastet (kinuskikastikke)

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 16.01.2009 09:16

Üks minu lemmikuid magustoite - tavaliselt küpsetan lihtsalt ahjus ja söön murakamoosiga, meeldib kuidas juust hamba all kriuksub Vahukoorega variant oli ka hea, kuigi algul vaatasin, et tuleb selline imelik, aga moos segunes süües koorega ja tulemus oli väga maitsev.

Tullia
postitatud 29.01.2009 21:35

Kuigi olen suur magusaarmastaja oli see magustoit minu jaoks pisut lääge. Aga välja näeb ilus ja mõõdukas koguses süüa on hea.

Eve Link
postitatud 21.10.2020 09:29

See on tõesti hea ja mitsev kombinatsioon.

Kristiina Hämäläinen
postitatud 21.10.2020 09:30

Mina söön leipäjuuston vaarikamoosiga!

Eneli Jõeäär
postitatud 01.01.2021 18:18

Nii hää!

Heidi Saare
postitatud 06.01.2021 10:29

Minu lemmik, olen ise teinud.