Glögiploomid kohupiimakreemiga

Mõnus talvine magusroog. Soovi korral lisa ploomidele ka tumedat rummi.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Glögiploomid:

300 g pakk mahlaseid kuivatatud ploome

6 dl punast või valget (alkoholivaba) glögi

0,5 dl tumedat rummi soovi korral

Kohupiimakreem:

250 g kohupiima

1 sl suhkrut

1 sl sidrunimahla

2-4 dl 35% rõõska koort

Peale:

kaneeli

Valmistamine

Pane kuivatatud ploomid ja hõõgvein/glögi potti. Kuumuta keemiseni, siis keeda tasasel tulel 10-15 minutit, kuni ploomid on pehmeks keenud ja kissell paksenenud. Tõsta pott tulelt ja lase jahtuda.

Kohupiimakreemi jaoks sega kohupiim, suhkur, sidrunimahl ja vahustatud rõõsk koor.

Laota kohupiimakreem ja jahtunud glögiploomid kihiti magustoidupokaalidesse, peale puista kaneeli.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 16.12.2010 21:53

Panin rummi ka.Väga mõnus magustoit :)

Pille
postitatud 17.12.2023 14:23

Zoozi pilt ka:

Maaren
postitatud 21.12.2023 13:16

Väga maitsev, eriti need glögiploomid rummiga! Ise lisasin veel pisut piparkoogipuru alla ja peale.