Pane mandlimass ja suhkur köögikombaini ning töötle peeneks ja ühtlaseks puruks.
Siis lisa ükshaaval munavalged ning mõrumandliõli ja sega, kuni saad ühtlase tainamassi.
Pane tainas kondiitripritsi sisse ning suru küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed küpsised. Puista soovi korral peale veidi peensuhkrut.
Küpseta 160kraadises ahjus umbes 20-25 minutit, kuni küpsised on kergelt kuldsed.
Libista küpsised kohe koos küpsetuspaberiga metallrestile jahtuma.
Säilita õhukindlalt suletud karbis - siis ei lähe küpsised nii kiiresti kõvaks.
Kasutasin Kikerikii munavalgeid ning Odense kompvekimartsipani. Muide, kui munavalgeid on tassi sees tundmatu arv, siis kaks suurt munavalget kaaluvad 60 g :)
Amaretti küpsised (mandlimassist)
Siin on veidi lihtsam variant kuulsate itaalia mandliküpsiste valmistamiseks.