Tuille küpsised

Rabedad-õhulised küpsised, mis vormitakse kohe peale küpsetamist korvikesteks.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 tk munavalget

100 g tuhksuhkrut

50 g sulatatud võid

40 g nisujahu

Valmistamine

Vahusta munavalged kergelt tuhksuhkruga läbi, siis lisa sulatatud või ja jahu.
Määri küpsetusplaat võiga, tõsta sinna lusikaga tainast ning silu-vormi lusikaga ümmarguseks õhukeseks kettaks.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 5 minutit, kuni tuille servad on pruunikad, aga keskelt on tuille veel hele.
Tõsta hästi kiiresti ahjupannilt nt tagurpidi pööratud pitsi või väikese klaasi peale jahtuma, vormides seda veidi 'kausikujuliseks' (ettevaatust! Esiteks on tuille väga kuum, teiseks tuleb seda kõike teha kiiresti, sest jahtudes muutub tuille rabedaks ja seda ei saa vormida. Sel juhul tasub ahjuplaat korraks uuesti ahju panna). Kuna tegutseda tuleb kiiresti, siis kõige mõistlikum on küpsetada korraga vaid mõned tuille-küpsised.
Kui tuilled jahtunud on, täida saadud korvikesed mõne kreemitäidisega. Soovi korral kaunista marjadega.

Retsept on mugandatud ajakirja KÖÖK 2008. a. suvenumbrist. Juuresoleva foto saatis kasutaja Gegegerda, kes kasutas täidiseks kohupiimakreemi ja vaarikaid.
LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 02.06.2009 07:55

Hea retsept.Korra proovisin teise retsepti järgi ja ei jäänud tulemusega rahule.Sellega siin ,aga on alati välja tulnud.