Sega või mikserda suures kausis ricotta, munad, suhkur, sidrunimahl ja riivitud sidrunikoor ühtlaseks. Sega juurde omavahel segatud kuivained (jahu, küpsetuspulber, sool).
Kalla tainas 24 cm läbimõõduga koogivormi, mis on eelnevalt küpsetuspaberiga vooderdatud või korralikult võiga määritud. .
Küpseta 170°C ahjus umbes 45 minutit, kuni kook on vaid kergelt kuldne, aga enam ei võdise.
Nipid ja soovitused:
Kasuta korralikku Itaalia ricotta't. Meie suuremates toidupoodides on need plasttopsides täitsa saadaval.
Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Ricotta kook sidruniga
Itaalia ricotta-kook sidruniga (torta di ricotta e limone).
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.