Ricotta kook sidruniga

Itaalia ricotta-kook sidruniga (torta di ricotta e limone).

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g ricotta kohupiima

150 g suhkrut

4 muna

1-2 sidruni mahl ja peenelt riivitud koor

120 g e. 2 dl nisujahu (nt tüüp 00)

1 tl küpsetuspulbrit

näpuotsaga soola

Valmistamine

Sega või mikserda suures kausis ricotta, munad, suhkur, sidrunimahl ja riivitud sidrunikoor ühtlaseks. Sega juurde omavahel segatud kuivained (jahu, küpsetuspulber, sool).

Kalla tainas 24 cm läbimõõduga koogivormi, mis on eelnevalt küpsetuspaberiga vooderdatud või korralikult võiga määritud. . 

Küpseta 170°C ahjus umbes 45 minutit, kuni kook on vaid kergelt kuldne, aga enam ei võdise. 

Nipid ja soovitused:

  • Kasuta korralikku Itaalia ricotta't. Meie suuremates toidupoodides on need plasttopsides täitsa saadaval. 

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR

Elis
postitatud 12.03.2010 11:35

Super- lihtne ja maitsev ja tervislik ja lahja.

Gerli
postitatud 15.10.2023 18:59

Ilma võita või rasvaineta köök?! Ei õnnestunud!

Tiina
postitatud 22.06.2024 20:45

See on rohkem nagu kohupiimavormi moodi kook :)