500 g (musti) kirsse või 400g pakk külmutatud kirsse
2 sl suhkrut
1 sl Kirsch kirsiviina soovi korral
75 g võid
6 viilu saia
50 g suhkrut
1 tl kaneeli
0,5 sl nisujahu ja veidi vett
Eemalda kirssidelt kivid (kui kasutad külmutatud kirsse, siis need on juba puhastatud).
Pane kirsid, suhkur ja kirsiviin potti. Kuumuta mõõdukal tulel keemiseni, siis alanda kuumust ja hauta tasasel tulel 15 minutit.
Kuumuta või pannil ning prae saiaviilud mõlemalt poolt kuldseks. Võta praetud saiaviilud pannilt ning maitsesta mõlemalt poolt kaneeli ja suhkruga. Aseta vaagnale.
Kui kirsid on pehmed, siis tõsta need siirupist välja ja aseta saiaviiludele. Sega jahu vähese veega ning vispelda kirsisiirupi hulka.
Kuumuta tasakesi keemiseni ja kuumuta, kuni kaste pakseneb. Kalla kirssidele ja saiaviiludele ning serveeri.
Retsept on Joanne Harrise & Fran Warde raamatust "The French Kitchen: A Cookbook" (Braised Cherries with Spiced Toast). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Prantslased on geeniused :) Nii lihtne, nii maitsev. Soojalt superhea! Panin vähem võid, aga siiski nii palju, et saiad ujusid võis. Praadimise käigus muutub või pruuniks ja annab saiadele mõnusa maitse. Krõbedad magusad kaneelisaiad hapukate kirssidega, mmmm...
Kirsikompott kaneelisaiaga
Prantsusmaal tuntakse seda kirsikompotti "Soupe aux Cerises" nime all ning see on populaarne nii täiskasvanute kui ka laste seas (viimasel juhul ilma Kirschita).