Päikesekuivatatud tomatid õlis

Kauplustes on müügil päikesekuivatatud tomateid, mida võib enne serveerimist paar nädalat oliiviõlis marineerida. Samuti sobib see viis isekuivatatud tomatite säilitamiseks.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

päikesekuivatatud tomateid

kuivatatud punet

kuivatatud basiilikut

soovi korral küüslauku õhukeste viiludena

mahedamaitselist (külmpressitud) oliiviõli

Valmistamine

Laota päikesekuivatatud tomatid vaheldumisi kuivatatud pune ja basiilikuga steriliseeritud purki. Soovi korral pane kihtide vahele ka viilutatud küüslauku.
Kalla peale mahedamaitseline oliiviõli, nii et tomatid oleksid kaetud.
Pane vähemalt nädalaks külmkappi, võimaluse korral tarbi paari nädala jooksul*.

* Ilma küüslauguta säilivad tomatid külmkapis kuid.

Pildi tegi ITAKENE.

LISA KOMMENTAAR