Magushapu punane kapsas

Austria sugemetega magushapu kapsaroog, mis sobib hästi erinevate liharoogade, sh tumeda linnuliha lisandiks. Hapusust lisab sel korral palsamiäädikas. Kasuta siin soodsamat palsamiäädikat, mitte hinnalist viskoosset palsamiäädikat.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

50 g võid

1 kg punast kapsast peenikeste ribadena

5-6 sl suhkrut

1.5 dl palsamiäädikat

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika punane kapsas peenikesteks ribadeks.

Sulata või suures potis mõõdukal kuumusel. Lisa kapsas ja hauta umbes 5 minutit, kuni kapsas on veidi pehmenenud.

Lisa suhkur, sega läbi. Seejärel lisa palsamäädikas.

Alanda kuumust, kata pott kaanega ja hauta nõrgal tulel, aeg-ajalt segades, kuni kapsas on pehme. Selleks kulub umbes 30 minutit.

Maitsesta soola ja pipraga.

Nipid ja soovitused:

  • Taimse versiooni jaoks kasuta mahedamaitselist õli.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp, fretsept ilmus ka ajakirja Kodu&Aed 2021. a erinumbris "Jõulud"

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 12.12.2008 20:06

Väga mõnus lisand erinevate lihade juurde.Samuti sobib ka verivorsi või grillvorsti lisandiks.

Pille
postitatud 18.09.2021 09:24

Zoozi saadetud foto.

Musiua
postitatud 23.08.2010 14:40

Väga nämm:)!!

Hexy
postitatud 18.11.2014 21:36

Mulle maitses!

Lorelai
postitatud 24.11.2014 17:28

Väga okei vaheldus!

Pille
postitatud 11.09.2023 13:58

Üks minu tehtud foto ka aastast 2021: