Suvine marjadessert. Zabaglione on Itaaliast pärit õhuline munakreem.
500 g maasikaid
2 sl suhkrut
90 g tuhksuhkrut
1 tl maisitärklist
6 munakollast
0.5 dl Cointreau apelsinilikööri
Puhasta maasikad, lõika suupärasteks tükkideks. Puista peale veidi suhkrut ning jaota magustoiduvormidesse.
Klopi munakollased, tuhksuhkur, maisitärklis ja Cointreau vispliga ühtlaseks, jätka vispeldamist vesivanni kohal, kuni zabaglione pakseneb.
Jaota kohev ja paks zabaglione vaht maasikatele, pruunista soovi korral pealt leeklambiga.
Retsept on rootsi ajakirjast Mat & Vänner (2/2005, Jordgubbar med sabayon)
Maasikad zabaglione-kastmes
Suvine marjadessert. Zabaglione on Itaaliast pärit õhuline munakreem.