Maasika-hapukoorejäätis

Mõnusalt kreemine ja hästi maasikane jäätis. Jäätise tegemisel ei ole kasutatud mune, nii et sobib hästi ka munaallergikutele.

Kogus
1.2 liitrit
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g värskeid küpseid maasikaid

150 g suhkrut

1 sl viina

250 g Saare 20% hapukoort

2 dl 35% rõõska koort

1 tl sidrunimahla

Valmistamine

Pese ja kurna maasikad. Lõika maasikad viiludeks ning sega kausis suhkru ja viinaga. Lase umbes tund aega toasoojas kaetult seista, aeg-ajalt segades, et maasikatest võimalikult palju mahla eralduks.

Püreesta maasikad (sh eraldunud maasikamahl), hapukoor ja rõõsk koor kannmikseris ühtlaseks püreeks. Sega juurde sidrunimahl ning pane segu vähemalt tunniks ajaks külmkappi jahtuma.

Valmista jäätisemasinas jäätis vastavalt instruktsioonidele.

Loe veel:

Väikeste mugandustega jäätiseguru David Lebovitzi raamatust "The Perfect Scoop"

LISA KOMMENTAAR

Kiilike
postitatud 30.06.2008 08:50

Väga hea jäätis oli! Mõnusalt maasikane.

Mann
postitatud 26.07.2008 12:36

Kasutasin sama retsepti puhul mustikaid, ja sai ka väga hää.

Triku
postitatud 13.09.2008 14:57

Ma katsetasin seda jäätist. Superhea sai ikka. Siiani vaid vaniljekaid teinud, aga nüüd sain uut indu katsetada :)

K2trin
postitatud 22.12.2008 09:23

Niiiii hea ja kohe täitsa nagu päris jäätis. Ainult palju parem. Ja tekstuur oli supper :)

ristl
postitatud 16.04.2009 13:33

Kas viina võiks ära ka jätta? Ei tahaks laste pärast seda lisada... Või muudab oluliselt maitset?

Pille @ Nami-nami
postitatud 16.04.2009 16:39

Viina (või muu alkoholi) roll jäätise juures ei ole maitsestamine, vaid jäätise konsistentsi pehmendamine. Maitse poolest võid vabalt ära jätta, lihtsalt valmis jäätist on veidi raskem ilusateks jäätisepallideks vormida.

Fre
postitatud 07.07.2009 22:03

tundub, et jäätisemasin polegi päris maha visatud raha. Superhea jäätis.....

Nipi
postitatud 13.07.2009 14:54

Mina lisasin osade maasikate asemel sügavkülmast peoga eelmise aasta mustsõstraid, väga hõrk tulemus (hapukam ja tugevama maitsega). Sidrunit ei pannud.

triinp
postitatud 13.06.2010 21:29

Ülimaitsev! Kaaslase kommentaar oli, et see on üks paremaid jäätisi, mis ta kunagi söönud on.

Hexy
postitatud 09.07.2010 13:33

Väga maitsev ja lihtne teha ka.

annekene
postitatud 08.06.2011 17:33

aga kui jäätisemasinat pole, kas aitab ka niisama külma panna?

ErleS
postitatud 09.07.2011 22:22

Maitsev jäätis ja väga ilusat värvi. Sõin jäätist värskelt korjatud mustikatega ja see intensiivne maasikaroosa sobis sügavsiniste mustikatega nii armsalt, et ei jõudnud Eestimaiste marjade ilusaid värve oma kausikeses ära imestada :) Ainsaks miinuseks loen, et jäätis ei läinud masinas väga paksuks, sügavkülmas oli paari tunni möödudes ka keskelt üsna pehme alles, kuid järgmisel päeval oli kapist võttes kivikõvaks külmunud. Võibolla oli valmistamisel põhjus ka äärmiselt palavas ilmas ja hiljem minu sügavkülmikus, nii et väga kriitiline ma retsepti osas peale esimest katsetust siiski ei oleks :)

Marju
postitatud 12.06.2013 10:17

Tegin seda jäätist esimest korda ühe suurema lapse sünnipäevaks. Jäätisest ja kodusküpsetatud krõbedatest vahvlikoonustest kujunes kogu peolaua hitt. Söödi, kiideti ja söödi veel ja seda kõike vaatamata ääretult külmale ilmale. Mina ise pole üldse jäätisesõber, Eesti poe jäätiseid ei söö (minu maitsele liiga imalmagusad), ka paljukiidetud jäätised Itaalias ei võitnud (paari üksiku erandiga) minu südant. Ainus jäätis mis siiani tõeliselt maitsenud on, on Baskin&Robbinsi piparmündijäätis šokolaaditükkidega. Aga see maasika-hapukoorejäätis sai minu üheks uueks lemmikuks - ei ole nii magus kui poejäätised (hapukoore hapusus tasakaalustab mõnusalt magusust) ja meenutab maitselt pigem kooresemat jogurtijäätist. Siiani kindlasti parim kodustehtud jäätis mida saanud olen (ja ekstrapluss on veel see, et see õudne munadega mässamine jääb ära mis jäätiseretseptide puhul tüüpiline on). Olen proovinud ka teisi David Lebovitzi jäätiseretsepte aga tulemus ei ole vastanud minu ootustele just maitse osas, see on esimene retsept mis võitis kohe nii minu kui ka külaliste südamed. Kindlasti jääb see retsept minu jäätiseretseptide varamusse ja läheb ikka ja jälle kordamisele, tulevikus tahan kindlasti katsetada sama retsepti põhjal ka teiste suveküpsete marjadega mis nüüd järjest valmimas on, usun, et tulemus saab olema sama vapustavalt maitsev, sest just hapukoor on see mis loob selles jäätises mõnusa maitsete tasakaalu. (PS: Viin hirmutas alguses retseptikontekstis pisut ära aga see ei mõjutanud mingilgi määral jäätise maitset vaid andis tõesti mõnusa tekstuuri ja jäätisepallikesi oli hõlbus vormida. Sidrunimahla jätsin üldse välja, sest maasikad mida kasutasin ei olnud veel nii magusad kui suve keskel ja hapukas-magusa tasakaal oli ideaalselt paigas juba ilma sidrunimahlata).

Annika Kits
postitatud 10.07.2013 23:15

Väga maitsev ja lihtne. Konsistens oli köige parem kohe masinast vöttes, pärast paari tundi sygavkylmas oli liiga köva (kahjuks ei olnud aega näiteks kylmkappi pehmenema panna). Läheb kordamisele.

Evelyn
postitatud 02.08.2013 12:24

Kas keegi oskab öelda, kuidas see jäätis külmutatud maasikatega õnnestuks?

Kadri
postitatud 28.05.2014 17:25

külmutatud marjadega jääb ka väga hea

Tuuli
postitatud 03.07.2014 15:35

Ma tahaks proovida teha meega ja suhkru täitsa ära jätta, peaks ju õnnestuma?

Lii
postitatud 05.07.2014 12:22

Küsin samuti, kas seda saab kuidagi ka ilma jäätisemasinata teha?

Piret
postitatud 06.07.2015 10:28

Ma tahaks ka teada, kas ilma jäätisemasinata ka kuidagi saab?

Riina
posted on 17.06.2016 14:39

Ilma jäätisemasinata saab väga hästi teha. Pane sügavkülma ja sega iga tunni aja tagant nt. supilusikaga läbi, muidu külmub ebaühtlaselt. Olen ise nii teinud ja väga rahule jäänud tulemusega. Kohe lähen uuesti tegema :-)

Kristiina Kala
postitatud 19.07.2017 23:00

Pille, retseptis on kirjas, et maasikad tuleb enne koos suhkruga seisma panna, et võimlikult palju mahla eralduks. Kas hiljem hapukoorega segades tuleb maasika mahl ära kurnata? Kas ma sellega koos suhkrut ka ära ei kurna?

Pille
posted on 19.07.2017 23:07

Ei, Kristiina, kõik lisad ikka jäätisesegule. Lihtsalt siis jaguneb maasikamaitse paremini ja ei jää lihtsalt maasikatükikesed jäise hapukoore sisse. Täpsustan seda igaks juhuks ka retseptis!

Kadri Kangro
postitatud 20.07.2017 11:38

Aastaid juba meie pere kohustuslik suvejäätis. Vähemat kui neljakordset kogust ei hakka tegemagi...