Praetud kartulid

Keedetud kartulite ülepraadimisega saavad kõik hakkama. Kuidas aga praadida tooreid kartuleid?

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

800 g tooreid kartuleid

3 sl võid

3 sl õli

1-2 tl soola

Valmistamine

Koori kartulid ja lõika võimalikult õhukesteks viiludeks. Kuivata viilud köögirätiku või paberrätiku abil.

Kuumuta pannil või ja õli keskmisel kuumusel ning pane kartuliviilud pannile. Prae kartuliviile pannil ettevaatlikult pöörates, kuni kartuliviilud pruunistuvad. Siis keera tuli nõrgemaks, kata pann kaanega ning hauta kartulid nõrgal tulel kaane all pehmeks.

Maitsesta küpsed kartulid soolaga ja serveeri.

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 28.09.2015 21:26

Tüütu viilutada ja päris kaua küpsevad, aga on vaeva väärt. Väga maitsvad!