Kartulikaraskid

Soomepärased perunarieskat-lapikleivad, meenutavad pakse pannkooke.

Kogus
8-10 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

4-5 dl pudrustatud keedetud kartuleid või kartulipudrujääke

1 tl soola

1 muna

2 dl odrajahu

1 dl nisujahu

2 sl õli

Valmistamine

Koori kartulid ja keeda pehmeks. Tambi pudruks ja lisa veidi keeduvett. Lase jahtuda.

Sega jahtunud kartulipudru hulka soo, munad ja jahud. Tõsta kartulipuder lapikute pätsidena küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vormi jahuste kätega õhukesteks karaskiteks.

Torka kahvliga augud sisse ja küpseta 250-kraadises ahjus umbes 20 minutit. Serveeri soojalt, nt munavõiga.

Retsept on Soome ajakirjast Ruokamaailma (9/2003, Perunarieskat), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

h_s
postitatud 14.02.2011 15:36

Head karaskid, eriti hästi maitsesid nad soojalt isetehtud ürdivõidega (või, majonees, till ja petersell).

Pille
postitatud 04.01.2019 14:04

H_S saatis sellise pildi 2011. aastal:

Ilse
postitatud 04.01.2019 11:08

Oi kui head, sõime munavõiga, tursamaksa salatiga. Kindlasti on hea ka soolakalaga. Lihtne viis kasutada ära "eilset" kartuliputru ! Jätan meelde. Edasiarenduseks võib röstitud köömneid lisada või mingit meelepärast ürti.

Tiina
postitatud 09.02.2020 17:03

Küll need olid head!