Koori kartulid ja keeda pehmeks. Tambi pudruks ja lisa veidi keeduvett. Lase jahtuda.
Sega jahtunud kartulipudru hulka soo, munad ja jahud. Tõsta kartulipuder lapikute pätsidena küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vormi jahuste kätega õhukesteks karaskiteks.
Torka kahvliga augud sisse ja küpseta 250-kraadises ahjus umbes 20 minutit. Serveeri soojalt, nt munavõiga.
Retsept on Soome ajakirjast Ruokamaailma (9/2003, Perunarieskat), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Oi kui head, sõime munavõiga, tursamaksa salatiga. Kindlasti on hea ka soolakalaga. Lihtne viis kasutada ära "eilset" kartuliputru ! Jätan meelde. Edasiarenduseks võib röstitud köömneid lisada või mingit meelepärast ürti.
Kartulikaraskid
Soomepärased perunarieskat-lapikleivad, meenutavad pakse pannkooke.