Rostbiif

Klassikaline veiseliharoog. Sobib igasugune kondita veiselihatükk, näiteks veise välisfilee või tagaosa ristluutükk.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kondita veiseliha

sinepit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Hõõru veiseliha sinepi ja pipraga sisse ning pruunista pannil ümberringi tugeval kuumusel.

Tõsta pruunistatud lihatükk ahjupannile ning raputa üle soolaga. Küpseta 180kraadises ahjus pool tundi või kuni liha sisetemperatuur on 60 kraadi*.

Võta liha ahjust välja, lase 20-30 minutit fooliumi all puhata. Siis lõika viiludeks. 

Serveeri  meelepärase kastmega.

Nipid ja soovitused:

  • Küpsusastet saad kontrollida kas lihatermomeetriga või torgates prae keskele varda. Kui eraldub punakat mahla, on liha seest veel toores. Kui roosat mahla, siis on liha keskmise valmidusega; kui selget lihamahla, siis on liha küps.

Pidli tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR