Pesto päikesekuivatatud tomatitest

Punane pesto sobib sarnaselt klassikalisele genovese pestole pastaroogade maitsestamiseks, ent ka dippimiseks, leivale-saiale määrimiseks, kala- ja liharoogade maitsestamiseks jpm.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

300-350 g purk päikesekuivatatud tomateid õlis

2-3 küüslauguküünt

75 g piinia- või seedermänniseemneid või mandlilaaste

50 g riivitud parmesani või Valio Forte juustu

Valmistamine

Püreesta köögikombainis tomatid koos õliga, küüslauguküüned ja piiniaseemned või mandlid ühtlaseks jämedakoeliseks püreeks.

Sega juurde riivitud juust. Maitsesta vajadusel soola-pipraga.

LISA KOMMENTAAR

Itakene
postitatud 12.08.2010 22:43

Huvitav, kas seda annaks teha ka kuivadest tomatitest? Ja kaua neid enne leotama peaks? Mul lihtsalt emalt saadud SUUUR kotitäis, aga pole neid varem kasutanud...

Itakene
postitatud 18.08.2010 20:03

Ise küsin, ise vastan :) Leotasin tomateid üle öö ja ja lisasin oliiviõli pestot kokku segades. Ainus, mis pisut soovida jättis, oli pesto pruun värv. Maitses imehästi ja iga päevaga aina paremaks läheb minu arvates. :P

L
postitatud 02.12.2017 18:00

Äärmiselt hea tuleb ka siis, kui parmesani asemel panna fetat.