1 kg haugi või muud valget kalafileed
praadimiseks võid
Marinaad:7.5 dl vett
1 viilutatud porgand
1 viilutatud sibul
4 tera musta pipart
4 tera vürtspipart
3 sl 30% äädikat
Tükelda haugifilee ja pruunista pannil võis. Pane kalatükid kaussi.
Sega kokku marinaadiained ja vala kalatükkidele. Lase jahtuda.
Retsept raamatust "Eesti perepeod/Estonian Family Celebrations" (Harri Ilves, Lia Virkus, Tiina Väljaste). Pildi tegi Kaare.
Ma ei ole marineerimises eriti kogenud. Arvutasin kogused ümber 600 g haugile, lisasin 2 tl suhkrut ka. Marinaad oli täpselt minu maitse järgi, aga järgmisel päeval kala maitstes, kuidagi lahja. Äädikat oleks võinud rohkem olla, aga võib-olla arvutasin ise valesti. Võtsin kala välja, lasin marinaadi uuesti kuumaks ja panin äädikat juurde. Kala praadisin rohkes võis ja pärast, kui marinaad jahtunud oli, hulpisid tahkunud võitükikesed marinaadi sees. Mitte just väga kaubanduslik välimus. Sain hea õppetunni :)
Vea tegid selles, et jätsid kala enne paneerimata ning marinaadi tegemisel pole vaja midagi ümber arvutada - see ei ole ju seotud kala kogusega.
Mis peab jahtuma? Kas marinaadi peab keetma? Kui palju soola?
Marineeritud haug
Sellisel moel võib marineerida lisaks haugile ka teisi valgeid kalu. Serveeri värske salati ja/või keedetud kartuliga.