500 g porgandeid
1 kobedam porru
2 sl õli
näpuotsaga Cayenne'i pipart
1 l kuuma köögiviljapuljongit
1 tl kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed
0.5 dl 35% rõõska koort
maitse järgi soola
Kreveti-porrulisand:200 g kooritud keedetud krevette
õli ja porruribasid
Tõsta krevetid eelmisel õhtul sügavkülmast külmkappi sulama. Nõruta sulanud krevetid korralikult kuivaks.
Koori porgandid ja lõika kuubikuteks. Lõika porrult esmalt puisem tumeroheline osa ära*. Siis lõika porru pikuti pooleks, loputa vajadusel kraani all mullast puhtaks. Lõika peotäis rohelisemat osa peenikesteks ribadeks, tõsta kõrvale. Ülejäänud porru lõika viiludeks.
Kuumuta potis õli. Lisa porgand ja porru, maitsesta vähese soolaga ning prae korralikult läbi. Maitsesta Cayenne'i pipraga. Mõne minuti pärast lisa köögiviljapuljong ja keeda umbes 15 minutit, kuni porgandid on pehmed.
Samal ajal prae kõrvalepandud porruribad ning nõrutatud krevetid väheses kuumas õlis kergelt läbi.
Püreesta porgandisupp, lisa tüümian ja rõõsk koor. Kuumuta supp uuesti läbi ning jaota supikaussidesse. Tõsta igale supile kuuma kreveti-sibulasegu.
Serveeri, soovi korral paku kõrvale krõbedat leiba.
Porgandisupp kreveti-porrulisandiga
Rõõmsalt oranž porru-porgandisupp, mida serveeritakse praetud porru-krevetilisandiga.