Porgandisupp kreveti-porrulisandiga

Rõõmsalt oranž porru-porgandisupp, mida serveeritakse praetud porru-krevetilisandiga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g porgandeid

1 kobedam porru

2 sl õli

näpuotsaga Cayenne'i pipart

1 l kuuma köögiviljapuljongit

1 tl kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed

0.5 dl 35% rõõska koort

maitse järgi soola

Kreveti-porrulisand:

200 g kooritud keedetud krevette

õli ja porruribasid

Valmistamine

Tõsta krevetid eelmisel õhtul sügavkülmast külmkappi sulama. Nõruta sulanud krevetid korralikult kuivaks. 

Koori porgandid ja lõika kuubikuteks. Lõika porrult esmalt puisem tumeroheline osa ära*. Siis lõika porru pikuti pooleks, loputa vajadusel kraani all mullast puhtaks. Lõika peotäis rohelisemat osa peenikesteks ribadeks, tõsta kõrvale. Ülejäänud porru lõika viiludeks. 

Kuumuta potis õli. Lisa porgand ja porru, maitsesta vähese soolaga ning prae korralikult läbi. Maitsesta Cayenne'i pipraga. Mõne minuti pärast lisa köögiviljapuljong ja keeda umbes 15 minutit, kuni porgandid on pehmed. 

Samal ajal prae kõrvalepandud porruribad ning nõrutatud krevetid väheses kuumas õlis kergelt läbi. 

Püreesta porgandisupp, lisa tüümian ja rõõsk koor. Kuumuta supp uuesti läbi ning jaota supikaussidesse. Tõsta igale supile kuuma kreveti-sibulasegu.

Serveeri, soovi korral paku kõrvale krõbedat leiba.

Nipid ja soovitused:

  • Porru puisemat rohelist otsa võid kasutada näiteks puljongikeetmisel. 
LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 31.08.2010 08:06

Mõnus supp.

Pille
postitatud 02.01.2015 23:07

Meile ka meeldis väga. Lihtne teha, ilusat värvi, toitev jne.

Stepan Jarts
postitatud 16.11.2015 23:57

Lisks veel tiba currid see aaks mõnusa maitse!