3 suurt muna
125 g suhkrut (1.5 dl)
100 g sulatatud võid
50 g hapukoort
180 g nisujahu (3 dl)
1.5 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanilliekstrakti või 1 tl vanillisuhkrut
0.5 tl soola
30 g naati (noori lehti; umbes 3 dl kokkupressitud värskeid lehti)
Kalla noortele naadilehtedele keev vesi. Lase paar minutit seista.
Klopi munad suhkruga vahule. Lisa jahtunud sulavõi, hapukoor, vanillisuhkur või -ekstrakt ja omavahel segatud jahu, küpsetuspulber ja sool.
Kurna naat, suru kuivaks ning haki peeneks. Sega taina hulka.
Jaota tainas muffinivormidesse ning küpseta 220kraadise ahju keskosas 12-15 minutit, kuni muffinid on kerkinud ja pealt kenasti kuldsed.
Idee panna naat ja vanill muffinite sisse on pärit Angelica Udeküllilt, aga see konkreetne retsept on minu.
need muffinid on superhead. isegi mehed, kes maltsa pole nõus sööma, pistavad mõnuga. ma poleks unes ka arvanud, et need nii mõnusad on.
Naadimuffinid on tõesti väga maitsvad! Lisasin tainasse ka törtsu hapukoort, see teeb muffinid mõnusaks muredaks.
Kuna minu halvasti haritud aias on peenardel tärganud naat, siis tegin vaniljemaitselisi naadimuffineid. Olid üle ootuste head! Kuna ma oma teismelistele ei öelnud, mis see roheline asi seal sees on, siis nad sõid ka. Läheb kindlasti kordamisele, eriti arvestades naadi püsivat pealekasvu :)
Kuidagi hakkas see retsept mul kummitama ja kummitama kuni võtsin siis ennast käsile ja läksin õue naate korjama:) Ei ole midagi öelda, väga , väga maitsvad tulid ja nii kenad rohelised täpikesed jäid:) Samas seda naadi oma maitset on väga vähe tunda kuna vanilje ikka võtab võimust:) Aga proovida tasub kindlasti!
Nendele sai vist natuke liiga palju naati sisse, seda selle maitset oli tunda päris palju ja mistõttu ei olnud just kõige paremad.
Super! Nii mõnusaid muffineid pole juba ammu saanud. Naati panin natu vähem ja peale tegin ka glasuuri. Proovin millalgi ka blogisse üles panna.
Olid üllatavalt maitsvad :D
Magusad muffinid said mõnusalt pehmed-kohevad ja parajalt magusad (kasutasin vähem suhkrut), naati oleks võinud veidi rohkem olla.
Veel üks võimalus.Naadi asemel saab panna ka nõgest,spinatit, hanemaltsa ja kõike muud, mida kevad-suveajal kasvab. Ja osa jahust asendada täistera speltajahuga.Proovige ja nautige!
Üllatavalt head ja magusad. Arvasin, et need naaditükkid on kuidagi imelikud hambaall, aga teeks teinekordki.
Tahtsin teada kuidas tehakse kuusekasvusiirupit ja panin netti otsingusse kuusekasvusiirup. Ja ainuke leht, mis ette lõi oli Nami-Nami foorum. Leitsingi retsepti ilusti üles. Ning hakkasin vaatama, et räägitakse seal teema all veel mingitest nii õelda ''umbrohu toitudest''. Lugesin erinevaid retsepte läbi ja tundus päris huvitav teha umbrohust süüa. Ning otsustasin proovida Vanilje-naadi muffineid....... Ning oh üllatust!!! Muffinid olid nii IMELISED!!!!!! Nad tulid ilusti vormidest välja, mingit vaeva ei pidanud nägema, tekstuur oli lihtsalt VÕRRATU, maitse oli üllatavalt hea ja pealmine oli see, et kõik sõid neid. Kindlasti soovitan neid teha.
Mulle tundusid natuke liiga magusad, aga naat andis teretulnud lisamaitset.
Väga maitsvad. Olude sunnil pidin küll või asemel kasutama rapsiõli (0,75 dl).
Mõnusad! Naati sai tsipa vähem ja naadi maitset väga ei tundnud ka. Seega järgmine kord panen pigem rohkem. Aga väga kenad rohelisetsäbrulised olid ja kerkisid nii hästi :)
Soovitan proovida ;)
Vanilli-naadimuffinid
Naat ja vanilje on esialgu üsna võõrastav kombinatsioon, aga maitsevad koos hästi. Lisaks annab hakitud naat muffinitele rõõmsa värvi.
Kenad kevadised muffinid.