Šokolaadivaht jõhvikakisselliga

Mõnus tummine šokolaadivaht, mida tasakaalustab kerge-hapukas jõhvikakissell.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Šokolaadivaht:

200 g tumedat šokolaadi

1 suur muna

2 sl brändit, konjakit või likööri

2 dl 35% rõõska koort

Jõhvikakissell:

1 l jõhvikamahla

maitse järgi suhkrut

3 sl kartulitärklist + veidi külma vett

Serveerimiseks:

jõhvikaid

Valmistamine

Šokolaadivahu võiksid valmis teha eelmisel päeval, siis jõuab see korralikult taheneda. Sulata šokolaad vesivannis ehk tasakesi keeva vee kohale asetatud kuumakindlas kausis. Sega aeg-ajalt. Lisa alkohol ning sega juurde munakollane.

Vahusta munavalge tugevaks vahuks, sega šokolaadikreemi hulka.

Vahusta rõõsk koor tugevaks vahuks. Sega pool vahukoorest šokolaadikreemi sisse, siis sega õrnalt juurde ülejäänud vahukoor.

Kata kauss kinni ning pane vähemalt paariks tunniks jahedasse tahenema.

Jõhvikakisselli jaoks kuumuta mahlajook potis keemiseni, soovi korral magusta suhkruga. Tõsta pott tulelt, lisa peene nirena juurde vähese külma veega segatud tärklis. Sega hoolega, siis tõsta pott uuesti tulele ning kuumuta peaaegu keemiseni. Lase jahtuda.

Serveerimiseks tõsta iga magustoidupokaali sisse suur lusikatäis šokolaadivahtu - kõige lihtsam on seda teha kuuma vette kastetud lusikaga. Kalla jõhvikakissell ümber šokolaadivahu ning kaunista jõhvikatega.

Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2014. a. jaanuarinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp. Selveri 2011. a. jõululehes jagasin ka retsepti, sinna tegi pilti Andres Teiss. 

LISA KOMMENTAAR