Hapukapsas kruupidega

Kerge hapukapsahautise valmistamiseks võib kasutada nii odrakruupe kui ka speltanisukruupe.
Kruupidega hautatud hapukapsas sobib hästi nii ahjukartulite kui ka liharoogade lisandiks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

100 g võid või õli

1 hakitud sibul

1 kg hapukapsast

2 dl pestud odrakruupe või speltakruupe

kuuma vett või puljongit

soola

suhkrut

Valmistamine

Kuumuta potis või/õli, lisa hakitud sibul ning kuumuta 5 minutit tasasel tulel. Lisa hapukapsas, peale pane pestud kruubid.

Kalla peale kuum vesi või puljong, nii et see kataks toiduaineid. Hauta tasasel tulel kaane all pehmenemiseni.

Maitsesta soola ja suhkruga.

  • Kui kasutad sibula hautamiseks õli, siis sobib roog ka veganitele!
LISA KOMMENTAAR