Pardifilee granaatõunaseemnetega

Eelroaks mõeldud röstitud pardifileed võib serveerida nii soojalt kui külmalt; granaatõunaseemned teevad roa pidulikuks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 pardi rinnafileed

200 g rukolat e. põld-võõrkapsast või vesikressi

1 granaatõuna seemned ja mahl

värsket münti

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 220 C kraadini.

Kuumuta kuumakindel pann kõrgel kuumusel. Tõsta pardifileed pannile, nahk allpool, ning küpseta kõrgel kuumusel 1-2 minutit, kuni pardinahk on pruunistunud. Maitsesta nahata pool soola ja pipraga, pööra fileed ümber ning tõsta koos panniga ahju. Küpseta 220kraadises ahjus 15-20 minutit, olenevalt fileede suurusest.

Võta fileed ahjust välja ja lase võimaluse korral 5-10 minutit fooliumis tõmmata.

Lõika õhukesteks viiludeks ning aseta salatilehtedega kaunistatud vaagnale.

Puista peale granaatõunaseemneid ning hakitud värsket münti.

Loe veel:

Retsept on pärit Nigella Lawsoni raamatust "Nigella Express" (2007, Duck breasts with pomegranate and mint).

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 16.04.2017 16:52

Meil on see mitu korda pidulaual olnud, viimati 2017. a ülestõusmispühadelaual. Kuna sööjaid oli ca 20, siis tegin 6 pardi rinnafileest - salati ja granaatõunaseemnete kogust ei muutnud :)