Kärjekommid

Tegelikult ei ole selles maiustuses teragi mett, vaid ainult suhkrut, siirupit ja söögisoodat. Inglise keeles kutsutakse seda maiustust 'honeycomb', kuna väliselt meenutab see natuke kärjemett.
Kärjekomme võib niisama maiustada või siis kasutada erinevate magustoitude kaunistamiseks.

Kogus
125 g
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g suhkrut

4 sl heledat suhkrusiirupit

1.5 tl söögisoodat

Valmistamine

Vooderda väike koogivorm fooliumiga ning pintselda kergelt toiduõliga. 

Sega keskmise suurusega potis suhkur ja siirup kergelt läbi. Tõsta pott mõõdukale tulele ja lase suhkru-siirupisegul sulada ja seejärel kuldpruuniks karamelliseeruda. Ära sega!

Tõsta pott tulelt, sega kiiresti juurde söögisooda. Kalla saadud kihisev mass kohe ettevalmistatud vormi ning lase jahtuda ja hanguda.

Murra hangunud maiustus tükkideks ning säilita kinnises karbis. Kui kasutad magustoitude kaunistamiseks, siis võib maiustuse üsna pulbriks tampida.

Kasuta kärjekomme järgmistes retseptides:

Pildid tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni

LISA KOMMENTAAR

.
postitatud 30.08.2009 16:49

ehk teisi sõnu Hockey-Pockey kui otsida nigella.com-ist

Martiina
postitatud 07.04.2017 10:34

Selline omamoodi maiustus - hästi magus, aga õhulise struktuuri tõttu mõnus süüa :)