Šerbetiroosa granaatõunajäätis

Lihtne jäätiseretsept, mille valmistamiseks on vaja tavalist mikserit ja sügavkülmikut.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 ilusat suurt granaatõuna

1 laimi mahl

150 g tuhksuhkrut

4 dl 35% rõõska koort

Valmistamine

Pressi granaatõuntest* ja laimist mahl välja (vaja umbes 1.75-2 dl), sega tuhksuhkruga.
Sega juurde rõõsk koor ning vahusta mikseriga, kuni saad ühtlaselt roosa pehmete tippudega vahukoore.
Pane saadud segu kaanega plastkarpi ning aseta sügavkülma. Lase vähemalt 4 tundi või üle öö sügavkülmas taheneda. Segada pole vaja!
Serveerimisel puista jäätisele granaatõunaseemneid.

* Mina ajasin marjad esmalt läbi hakkmasina ja siis surusin läbi sõela. Edukalt saab kasutada ka suuremat sorti sidrunipressi.

Retsept mugandatud Nigella Lawsoni raamatust "Nigella Express".

LISA KOMMENTAAR

Kardemon
postitatud 13.05.2008 22:40

vahepeal sain ka nüüd granaatõunajäätise tehtud ja juba väheke söödudki. ikka VÄGA HEA!!!

Tiina
postitatud 12.06.2008 22:12

Tegin ka Nigella granaatõunajäätist, kasutasin aserbaidzaani granaatõunamahla. Granaatõunad on häbematult kallid praegu - täitsa vale hooaeg. Värvi üle ei saa ka väga kurta, sest panin mahla väheke rohkem - 2 dl. Mõnus magus ja rammus jäätis.

Qsti
postitatud 21.06.2008 10:43

Tegime eile seda jäätist aga masinas, pudelimahlast (2dl), vahukoort 2dl, piima 3dl. Väga mõnus kreemjas sai...ja kõik mõmisesime jäätist süües, et see siiani vist parim omatehtud jäätis meil.

zoozi
postitatud 09.11.2008 22:25

Väga hea!

Terry
postitatud 03.03.2009 19:18

Istub hetkel mu jäätis külmikus - vaatab, mis välja tuleb. :)

Liisi
postitatud 05.01.2010 11:02

Sellest sai esimesest ampsust mu üks lemmikmagustoite - või tegelikult juba valmistamisel maitsmise käigus ;). Granaatõun on muidu ka täielik lemmik, aga see jäätis on ikka superhea.