2 ilusat suurt granaatõuna
1 laimi mahl
150 g tuhksuhkrut
4 dl 35% rõõska koort
Pressi granaatõuntest* ja laimist mahl välja (vaja umbes 1.75-2 dl), sega tuhksuhkruga.
Sega juurde rõõsk koor ning vahusta mikseriga, kuni saad ühtlaselt roosa pehmete tippudega vahukoore.
Pane saadud segu kaanega plastkarpi ning aseta sügavkülma. Lase vähemalt 4 tundi või üle öö sügavkülmas taheneda. Segada pole vaja!
Serveerimisel puista jäätisele granaatõunaseemneid.
* Mina ajasin marjad esmalt läbi hakkmasina ja siis surusin läbi sõela. Edukalt saab kasutada ka suuremat sorti sidrunipressi.
Retsept mugandatud Nigella Lawsoni raamatust "Nigella Express".
vahepeal sain ka nüüd granaatõunajäätise tehtud ja juba väheke söödudki. ikka VÄGA HEA!!!
Tegin ka Nigella granaatõunajäätist, kasutasin aserbaidzaani granaatõunamahla. Granaatõunad on häbematult kallid praegu - täitsa vale hooaeg. Värvi üle ei saa ka väga kurta, sest panin mahla väheke rohkem - 2 dl. Mõnus magus ja rammus jäätis.
Tegime eile seda jäätist aga masinas, pudelimahlast (2dl), vahukoort 2dl, piima 3dl. Väga mõnus kreemjas sai...ja kõik mõmisesime jäätist süües, et see siiani vist parim omatehtud jäätis meil.
Väga hea!
Istub hetkel mu jäätis külmikus - vaatab, mis välja tuleb. :)
Sellest sai esimesest ampsust mu üks lemmikmagustoite - või tegelikult juba valmistamisel maitsmise käigus ;). Granaatõun on muidu ka täielik lemmik, aga see jäätis on ikka superhea.
Šerbetiroosa granaatõunajäätis
Lihtne jäätiseretsept, mille valmistamiseks on vaja tavalist mikserit ja sügavkülmikut.