Vürtsikad röstitud maguskartul, porgand ja kartul

Vürtsidega ahjus küpsetatud maguskartulid-kartulid-porgandid on sobivaks lisandiks veiseliharoogade juurde või riisi kõrvale. Soovi korral serveeri hapukoore või mõne külma dipikastmega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl koriandriseemneid

1 sl apteegitilliseemneid

1 sl vürtsköömneid

3 tk küünt küüslauku

4 sl oliiviõli

2-3 tk maguskartulit e. bataati

4 tk porgandit

4-6 tk kartulit

soola

Valmistamine

Soovi korral koori maguskartulid, kartulid ja porgandid. Lõika sobiva suurusega sektoriteks ning tõsta suurele ahjupannile.

Rösti vürtsid kuival pannil aromaatseks (umbes minut aega, sega pidevalt). Tambi uhmris peeneks, siis sega juurde purustatud küüslauk ning õli.

Sega saadud maitseõli köögiviljadega, maitsesta soolaga.

Küpseta köögivilju 200-kraadises ahjus 30-40 minutit. kuni need on kenasti pehmed ja kaunilt kuldsed.

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

irmasista
postitatud 20.02.2010 19:40

Ma vähendasin natuke maitseainete kogust, et lastele vastuvöetavam oleks ja SUPER maitsev tuli:) Söime Balti Dipikastmega.