1.5 sl õli
5-8 tk küünt hakitud küüslauku
1 tk väikest punast hakitud tšillikauna (eemalda seemned)
500 g hiid- krevette (tooreid, puhastamata)
1 tl purustatud musta pipart
1 tl soola
1-2 sl siirupit (vt retsepti allpool)
Serveerimiseks:keedetud riisi
Garneering:hakitud värsket koriandrit
talisibulat õhukeste viiludena
Karamellisiirup:1 dl palmisuhkrut või suhkrut
1 dl vett
Issand kui head need olid!!! Mees ainult mõmises.
Lihtsam on kasuada nt Dan Sukkeri heledat valmissiirupit.
üks minu lemmikutest, oleme seda veiniõhtutel naabritega juba nii aasta otsa vahelduva eduga nautinud.
Üldiselt meeldisid. Kuna asendasin asjaolude sunnil värske tšillikauna kuivatatud helvestega, siis kippus tšilli maitse musta pipra üle domineerima, millest oli kahju.
Krevetid karamellisiirupis
Magus-teravas kastmes hiidkrevetid Vietnami moodi, mis on heaks lisandiks riisi juurde või niisama suupistena.