1-2 sl õli
5-8 hakitud küüslauguküünt
1 väike punane hakitud tšillikaun (eemalda seemned)
500 g tooreid koorimata hiidkrevette
1 tl purustatud musta pipart
1 tl soola
1-2 sl siirupit (vt retsepti allpool)
Serveerimiseks:keedetud riisi
Garneering:hakitud värsket koriandrit
talisibulat õhukeste viiludena
Karamellisiirup:1 dl palmisuhkrut või suhkrut
1 dl vett
Puhasta hiidkrevetid, saba jäta külge.
Valmista siirup - selleks sega (palmi)suhkur ja vesi väikeses potis ning kuumuta keemiseni. Keeda keskmisel kuumusel umbes 4-5 minutit, kuni siirup pakseneb veidi. Tõsta pott tulelt.
Kuumuta vokkpannis või praepannil õli. Lisa küüslauk ja tšilli ning prae pidevalt segades 30 sekundit.
Lisa puhastatud krevetid, maitsesta pipraga ning prae 1 minuti, kuni krevetid roosaks muutuvad.
Lisa sool ning siirup, kuumuta pidevalt segades veel 1 minut.Tõsta pann tulelt.
Puista peale koriandrit ning hakitud talisibulat ning serveeri niisama või koos keedetud riisiga.
Retsept on pärit Jackum Browni raamatust "The Vietnamese Collection" (tom rim). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Issand kui head need olid!!! Mees ainult mõmises.
Lihtsam on kasuada nt Dan Sukkeri heledat valmissiirupit.
üks minu lemmikutest, oleme seda veiniõhtutel naabritega juba nii aasta otsa vahelduva eduga nautinud.
Üldiselt meeldisid. Kuna asendasin asjaolude sunnil värske tšillikauna kuivatatud helvestega, siis kippus tšilli maitse musta pipra üle domineerima, millest oli kahju.
Krevetid karamellisiirupis
Magus-teravas kastmes hiidkrevetid Vietnami moodi, mis on heaks lisandiks riisi juurde või niisama suupistena.