Vietnamis serveeritakse kanget kohvi, millele lisatakse rohkelt suhkruga kondsenspiima. Nii et see siin pole mitte niivõrd retsept kuivõrd kohvi serveerimisidee. Vietnamis eelistatakse hästi tumeda röstiga robusta kohvi.
Olen proovinud Eestis saada olevatest kohvidest seda teha. Isegi mitte ligilähedaselt sarnast, head maitset ei saa. Kohvi sort ja röst mängib ikkagi olulist rolli.
Vietnami kohvi ei saa teha meil olevatest kohvisortidest.
Pole veel jõudnud otsida kohvišopist sobivaid kohviube.
Midagi sarnast võib ju leida.
Kohvil on eriline natuke šokolaadine aroom. Valmistatakse aga
erilise sõela abil, läbi mille kohv tilgub tassi, kusjuures tass asetseb kuumas vees. Kondentspiim annab maitsele lisa, tellisin selle eraldi, siis sai lisada või mitte. Joon musta kohvi, aga nende kohvile panin küll natuke kondentspiima. Ostsin kaasa röstimisastmega 4 ja 5, nemad ise kasutavad nr 5.
Vietnami kohv
Vietnamis serveeritakse kanget kohvi, millele lisatakse rohkelt suhkruga kondsenspiima. Nii et see siin pole mitte niivõrd retsept kuivõrd kohvi serveerimisidee. Vietnamis eelistatakse hästi tumeda röstiga robusta kohvi.