Vietnami kohv

Vietnamis serveeritakse kanget kohvi, millele lisatakse rohkelt suhkruga kondsenspiima. Nii et see siin pole mitte niivõrd retsept kuivõrd kohvi serveerimisidee. Vietnamis eelistatakse hästi tumeda röstiga robusta kohvi.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
5 minutit
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

hästi kanget musta kohvi

suhkruga kondenspiima

soovi korral jääd

Valmistamine

Vala kohvitassi põhja 2.5 cm suhkruga kondenspiima ning lisa samapalju hästi kanget musta kohvi. Serveeri.

Kui soovid külma kohvi, siis lisa jääkuubikuid.

Juhised on Jackum Browni raamatust "The Vietnamese Collection" (ca phe viet nam). Pildi tegi Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Kaja
postitatud 23.01.2014 12:20

Olen proovinud Eestis saada olevatest kohvidest seda teha. Isegi mitte ligilähedaselt sarnast, head maitset ei saa. Kohvi sort ja röst mängib ikkagi olulist rolli.

Mina
postitatud 11.10.2017 18:57

Vietnami kohvi ei saa teha meil olevatest kohvisortidest. Pole veel jõudnud otsida kohvišopist sobivaid kohviube. Midagi sarnast võib ju leida. Kohvil on eriline natuke šokolaadine aroom. Valmistatakse aga erilise sõela abil, läbi mille kohv tilgub tassi, kusjuures tass asetseb kuumas vees. Kondentspiim annab maitsele lisa, tellisin selle eraldi, siis sai lisada või mitte. Joon musta kohvi, aga nende kohvile panin küll natuke kondentspiima. Ostsin kaasa röstimisastmega 4 ja 5, nemad ise kasutavad nr 5.