Imelihtne jaapanipärane kanaroog. Teriyaki-kastme leiate toidupoodidest sojakastmetega samalt riiulilt, ent Teriyaki-kastet on väga lihtne ise valmistada - retseptiviite leiate allpoolt.
Suru kanafileed natuke lamedamaks (või aseta need kahe toidukile tüki vahele ja tao õrnalt pudrunuiaga). Maitsesta kergelt soola ja pipraga.
Kuumuta pannil õli mõõdukal kuumusel, siis lisa kanafileed ning prae mõlemalt poolt pruuniks (proovi neid praadimise ajal võimalikult vähe liigutada, siis jäävad ilusad kuldsed). Alanda temperatuuri ning kuumuta seni, kuni kanafileed on läbi küpsenud (ca 5 minutit veel peale pruunistamist).
Lisa Teriyaki kaste ja prae, kuni kaste on veidi paksenenud ja kanafileede külge hakanud.
Tõsta kanafileed pannilt ning lõika paksudeks viiludeks. Serveeri nt keedetud sobanuudlitega.
Nipid ja soovitused:
Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega Teriyaki kastet või tee see ise, kasutades gluteenivaba märgistusega Tamari sojakastet.
Retsept on pärit populaarse jaapani autori Harumi Kurihara raamatust "Harumi's Japanese Home Cooking" (väikeste mugandustega serveerimise osas). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Teriyaki kana
Imelihtne jaapanipärane kanaroog. Teriyaki-kastme leiate toidupoodidest sojakastmetega samalt riiulilt, ent Teriyaki-kastet on väga lihtne ise valmistada - retseptiviite leiate allpoolt.