Lõhefilee Cajuni vürtsidega

Üsna vürtsikas lõheroog Peter Gordoni moodi.

Kogus
2 portsjonit
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 tl vürtsköömneid

1 tl koriandriseemneid

1 tl musta pipart

2 tl suitsupaprikat (Pimentón de la Vera)

1 tl kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed

kuivatatud punet

2 tl soola

1 küüslauguküünt

2 lõhefilee portsjontükki

praadimiseks õli

Valmistamine

Purusta vürtsköömned, koriandriseemned ja pipraterad uhmris. Lisa ülejäänud maitseained ja peenestatud küüslauk. Hõõru saadud segu lõhefileedele. Aseta lõhefileed vormi, kata vorm toidukilega ning lase toatemperatuuril 30 minutit maitsestuda.

Kuumuta paksupõhjaline praepann üsna tugeval tulel, lisa õli. Aseta lõhefileed pannile ning prae 2-3 minutit (ära praadimise ajal kala tüüta, siis saad ühtlasema küpsetuse!).

Keera lõhefileed ringi, kata pann kaanega ning küpseta veel 2-3 minutit.

Tõsta kalafileed eelsoojendatud taldrikutele. Kõrvale paku kurgisalatit ning hapukoort/paksu jogurtit.

Loe veel:


Retsept adapteeritud raamatust "The Cook's Book" (Salmon With Cajun Blackening Spices, Peter Gordon)

LISA KOMMENTAAR