Juurviljapuder

Kaalika-kartuli-porgandipuder on väga kauni jumega ja hea võimalus toidusedelit huvitavamaks teha.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

170 g kaalikat

150 g porgandit

225 g kartulit

vett

60 g võid

soola

Valmistamine

Puhasta köögivili, tükelda kuubikuteks ja pane soolaga maitsestatud vette keema (kõigepealt kaalikas, siis veidi aja pärast porgand ja viimasena kartul- umbes 5minutiliste vaheaegadega). Keeda valmis, kurna (keeduvedelik hoia alles).

Tambi kuumad juurviljad koos võiga pudruks, vajadusel lisa keeduvedelikku.
Maitsesta.

Retsept on pärit Tallinna Teeninduskooli kokakursustelt (sügis 2007), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Betty
postitatud 30.06.2008 08:43

Tegin kunagi sarnast ja jube hea oli.

Katukatu
postitatud 05.10.2009 17:09

Maitsev! keeduvette viskasin paar kuuslaugu kuunt ka. Ma osa keeduvedelikku kallasin ara ja kasutasin piima voiga koos. Nagu kartuliputru tehes. Vaga maitsev on kui riivida juustu ka peale.

Ssille
postitatud 23.02.2010 11:54

Kaalikamaitseline kauni värviga puder, mis sobiks hästi kotlettide kõrvale vahelduseks tavalisele kartulipudrule.

Dee
postitatud 02.09.2010 18:45

Mu 2a lapse jaoks on see lemmiktoit ja ta sööb seda nii isukalt, et kui ma ei teeks topeltkogustega, siis meile endale jääks vaid paar lusikatäit potipõhja. :D Lihtne ja maitsev söök, mida kogu meie pere armastab.

Kaare
postitatud 04.02.2016 10:09

Ilusat värvi maitsev puder. Või annab hea maitse.

Aivi Raag
postitatud 06.02.2016 21:48

See on minu toidumenüüs üpris tihe külaline....