Vaarikatega šokolaadi-toorjuustukook

Šokolaadisel brownie-põhjal on kreemjas cheesecake-kate ning vaarikavahukoor.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Brownie-kiht:

200 g tumedat šokolaadi

200 g toasooja pehmet võid

200 g suhkrut

3 suurt muna

120 g nisujahu

Cheesecake-kiht:

600 g toasooja toorjuustu

100 g suhkrut

2 tl vanilliekstrakti või vanillisuhkrut

3 suurt muna

Vaarika-vahukoorekiht:

2 dl 35% rõõska koort

1 sl suhkrut

300 g külmutatud ja sulatatud vaarikaid

Kaunistuseks:

vaarikaid

šokolaadi

Valmistamine

Määri 26 cm koogivorm võiga ning kata küpsetuspaberiga.

Valmista esmalt brownie-põhi. Sulata šokolaad vesivannis.

Vahusta toasoe pehme või suhkruga kreemjaks, siis lisa ükshaaval vahustades munad. Sõelu ja sega ettevaatlikult juurde jahu, viimasena lisa sulatatud šokolaad. Kalla ettevalmistatud vormi.

Cheesecake-kihi jaoks klopi või vahusta toasoe pehme toorjuust suhkru ja vanilliekstraktiga ühtlaseks, siis lisa edasi vahustades ükshaaval munad. Kalla ettevaatlikult vormi brownie-kihi peale.

Küpseta 170-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni toorjuustukiht on tahenenud ja servadest kergelt kuldne.

Võta koogivorm ahjust välja ja lase vähemalt 4 tundi, soovitavalt järgmise päevani, jahedas taheneda.

Enne serveerimist vahusta rõõsk koor suhkruga, lõpupoole lisa sulatatud vaarikad. Kata kook vaarikavahuga ning kaunista tervete vaarikatega.

Retsept on mugandatud raamatust "The Hummingbird Bakery: Cookbook". Pildi tegi  Nami-Nami toimetaja Martiina Anni

LISA KOMMENTAAR

Joogisoovitus

Baileys

Maailmakuulus ja esimene kooreliköör Bailey’s Original Irish Cream mõeldi välja Iiri joogimeistrite poolt 1974. a. Tegemist oli täiesti uut tüüpi likööriga, mille üheks komponendiks sai rõõsk koor. Kõigest viis aastat hiljem müüs liköör, mis loodi just naistele, üle miljoni kasti aastas ning pani aluse täiesti uuele kategooriale.

Baileyse edu saladus peitub maitses, mis on pärit Iirimaa puhtast loodusest. Enam kui 90% koostisosadest on pärit just sealt, imporditakse vaid kakao ja vanilliin, mida pole võimalik kohapeal kasvatada. Baileys Irish Cream segatakse kokku ainult firmale teadaoleval meetodil ja muidugi ka ülimalt salastatud retsepti järgi. Baileyst toodetakse tänini vaid Dublinis. 

Tootja: Baileys
Maaletooja: AS Prike

Kristi
postitatud 23.01.2010 09:47

Seee suur kogus suhkrut teeb ta liiga magusaks, aga muidu on väga hea;)

maias
postitatud 23.01.2010 10:53

kindlasti tuleb väiksema vormiga (24cm) teha vähem browni tainast :) Ise ei märganud viga enne kui tort taldrikul, liiga kange jäi. Magus ei olnud, aga tasakaalustasin juustukoogi osa laimi mahlaga.

Berit
postitatud 23.01.2010 12:02

Nõustun eelmse kommenteerijaga, väiksema vormi puhul tahaks kas rohkem juustutäidist (tuleks hästi kõrge sel juhul) või siis vähem brownie-täidist. Suhkru kogust vähendasin ka natuke, kuid kokkuvõtteks maitses kook siiski hästi, eriti hea mõte on vaarikavahukoor kõige krooniks :)

Piret
postitatud 11.02.2010 18:33

Minu viimase aja lemmik. Kohe sõnulseletamatult hea. Ja lihtne teha. Aga kaloritega pole koonerdatud!

Driin
postitatud 23.02.2010 15:18

Panin suhkrut kõvasti vähem ja välja tuli üks läbiaegade paremaid kooke, vaarika vahukoor oli peal kohe eriliselt hea

Liiseli
postitatud 27.02.2010 19:23

Uskumatult maitsev, kaunis ja lihtne teha! Aitäh, Pille! Kasutasin 24 cm vormi - brownie-taigna koostisosi võtsin 1/4 võrra vähem, toorjuustu 400 g ning tuli paras. Oleks pidanud vaid ca 10 min. kauem küpsetama - 40 minutiga jäi juustutäidis keskelt veidi liiga pehmeks.

mii
postitatud 07.03.2010 12:03

Väga huvitav kook! Aga järgmine kord panen brauni osa ainult pool. Siis on super, ma arvan! :)

Krista
postitatud 18.03.2010 22:36

See on väga-väga hea kook. Selles on koos 3 head asja kokku pandud: brownie, toorjuust ja vahukoor marjadega. Imeline. Eriti hea on just vaarikatega. Maasikatega läheks liiga läilaks. Soovitan!!!

Merje
postitatud 05.04.2010 14:01

ook oli päris rammus, aga väga hea. Ma ütleksin, et esimene kiht oli liiga paks ja teine liiga õhuke. Võiks olla vastupidi, järgmine kord äkki üritan kuidagi nii teha. Ja šokolaadikihi sisse paneksin kirsse ka, oleks huvitavam ja mahlasem ja vähem magus .. või pigem vähem nii retsilt šokolaadine. Ja vaarikaid paneksin rohkem, peale kaunistuseks ka. See 200 g külmutatud vaarikaid sulas nii väikseseks koguseks, et kahju oli kohe vaadata. Igatahes soovitan ja teen ise ka kindlasti veel!

Piret64
postitatud 17.04.2010 09:20

See hõrgutav tort jäi silma juba tükk aega tagasi, kui Liina sellest ilmekalt kirjutas. Nüüd on ta siis proovitud ja arvan, et see on üks täiuslikumaid torte , mida kunagi söönud olen. Tegin koogi emale sünnipäevaks. Maiustamiseks jätkus sellest 12-le. Hea on torti jagada suurema seltskonnaga, sest muidu.... Brownie, toorjuust ja vaarika-vahukoor – loomulikult rammus, kuid patuselt hea, juba mõtlen välja õigustusi, miks kooki korrata. Suhkrut siiski vähendasin.

kiisumiisu
postitatud 04.05.2010 11:52

super maitsev ja luksuslik tort. kes on väiksemad šokolaadisõbrad võivad vähendada alumise kihi kogust või suurendada toorjuustu kihti.

Liis-t
postitatud 10.05.2010 15:51

Kõik varasemad kommentaarid vastavad tõele. Tegu on väga hea koogiga! Emadepäeva puhul sai peale meisterdatud vaniljemaitselisest nätsukommist roosid ja kook sai kaunis. Nätsukommi ideeni jõudsin samuti tänu siinsetele foorumiele, niiet tänud ka vahva idee eest!

kairi
postitatud 10.05.2010 19:01

Suurepärane kook, ütleks lausa tort. Valmistasin koogi samuti emadepäevaks, aga varsti võtan asja uuesti ette, nüüd juba vähema suhkruga:)

Meringue
postitatud 05.07.2010 12:20

Tegin poolteistkordse koguse seda kooki kandilises vormis ühele sünnipäevale. Vahukoorekattele puistasin peale veel helgelt vaarikaid, mis tegid asja aina mõnusamaks. Tort tervikuna tuli väga hea! Magus ta oli, aga sünnipäevatordiks igati sobilik. Küll aga soovitaksin seda vaadata pigem kui toorjuustukattega šokolaadikooki kui et toorjuustukooki šokolaadipõhjal. ;)

Mann
postitatud 24.08.2010 09:21

Tütar ei pidanud millekski seda kooki. Mulle maitses (šokolaadiks oli mul kohalik Bitter, kuna külapoest muud ei saanud, a edaspidi teen ikka Lindti omadega) ja lähikondsetele samuti. Juustu sisse ma panin ainult 1 muna. Ja vahukoort peale edaspidi panen ühe väikese paki, seda meil jäi paaaalju järele. A mudu viimase aja parim koogileid.

jaanikaant
postitatud 09.09.2010 09:15

Viimase aja parimaid koogileide, lausa imehea ja suussulav ning seda arvamust jagasid minuga ka kõik need, kellele kooki pakkusin.

Blinky
postitatud 08.10.2010 12:38

Minul see kook juba tükk aega olnud lemmik :) Just selline ideaalne kooslus mu meelest. olen teinud nii kirsside kui vaarikatega. mõlematpidi on super :)

Karolin
postitatud 14.11.2010 17:18

Tõeliselt super! 24 cm läbimõõduga vormi jaoks tõesti šokolaadikihi kogused võib-olla natuke suured, samas me siin kodus oleme kõik nii šokolaadi maiad ja šokokookide fännid, et seda pole kunagi palju :D Vennad, kes muidu mul marju ei armasta, sõid isegi isuga pealt vaarikaid ning see vaarikavahu kiht on selline mõnus, natuke annab hapukust ja sellist värskust, mis tasakaalustab seda magusat ja rammust poolt. Kindlasti läheb see lähitulevikus kordamisele ja võib väita, et tõesti üks lemmikumatest! :) Mõtlesin seda juba ammu teha, lõpuks nüüd teostasin ka selle :)

Karina
postitatud 20.12.2010 11:07

proovisin ka seda kooki teha väikeste mugandustega selles osas, et üks 50g panin šokolaadi vähem põhja, plus suhkrut ka vähem igalepoole, vaarikavahule lisasin peale kaunistuseks ka punaseid sõstraid, küpses ka 45 min. lõpptulemus oli super ka juba paari tunni möödudes:) ei jõudnud järgmist päeva ära oodata.

Murel
postitatud 01.01.2011 06:47

Väga maitsev kook, kõik kihid täiendavad üksteist ning sobivad suurepäraselt kokku. Soovitan soojalt, kui soovite midagi tõeliselt head pakkuda külalistele või headele sõpradele! :)

Kägu
postitatud 25.02.2011 12:38

see on ülihea! soovitan: vähenda pisut suhkrukogust ja osta Farmi toorjuust 500 gr. meie lemmik!

K
postitatud 01.03.2011 15:34

Tegin 28cm läbimõõduga vormis. Toorjuustukihi jaoks võtsin aineid topelt ja vaarikavahukoore jaoks ka. Kõik tuli ilusti tasakaalus, superlux tort :)

Kirsi
postitatud 18.03.2011 12:44

Minu üks suurtest lemmikutest! Ülimaitsev ja huvitav kook ning lihtne teha :)

Kajakas
postitatud 21.03.2011 13:21

tegin esimest korda – miskipärast arvasin, et tegemine on hirmus keeruline. Selgus aga, et selle suussulava tordi saab ikka väga kergesti kokku keerata. Kartsin veel ka seda, et pealmine vahukoore-vaarikakiht hakkab valguma ja seda ei või varem peale panna. Võis küll. Ka järgmisel hommikul on kõik absoluutselt tip-top.

Eliise
postitatud 28.03.2011 12:12

Väga maitsev kook aga järgmisel korra jätan juustu vahustamata. Juustu vahustamisel muutub juust pigem kohupiima maitseliseks/taoliseks ja kaob ära juustukoogi maitse ja võlu.

Seakass
postitatud 10.05.2011 15:11

Tegin antud retsepti järgi kaks kooki. Põhja kogused jäid samaks ja ülejäänud kihtide koostisosi kahekordistasin - ja ikka tuli mõlemal põhi liiga paks. Järgmine kord teeks maksimaalselt 1/4 põhjakoguse ühe koogi jaoks. Muidu oli täitsa maitsev :)

Silja
postitatud 29.08.2011 08:49

Tegin koogi 26 cm lahtikäivasse vormi. Toorjuustu kihi jaos võtsin aineid 1 1/2 koguses. Alumise kihi koguse jätsin samaks. Kokkuvõttes sai kook korraliku tordi paksune ja väga-väga hea. Tõeline šokohoolikute unistus. Minule, kui suurele maiasmokale oli magusus ka täiesti tasakaalus. Kõik kihid täiendasid üksteist. Küpsetamiseks kulus 50 min., Siis muutus toorjuustu kiht ilusaks kuldseks. Kindalasti läheb kordamisele ja tahaks ka kirssidega proovida.

uffa
postitatud 28.10.2011 16:28

jubejube hea! tegin maasikatega, panin maasikaid paljupalju ja vahukoort vähe, nii sai pealmiseks kihiks pmst maasikakate. browniepõhja tegin siis poole vähem, kuigi mu poolest oleks võind ka rohkem olla:D igatahes hirmus maitsev sai ;)

Elina
postitatud 21.12.2011 22:21

Kook tuli ütlemata maitsev. Shokolaadi ja võid võtsin põhja jaoks mõlemat 150g, teised kogused arvutasin vastavalt ümber. Teen kindlasti veel.

tziiki
postitatud 29.01.2012 18:53

ma ütleks et domineeriv maitse oli suhkur...toorjuustukihti polnud üldse tunda. Järgmine kord kas vähendaks suhkru kogust või teekski ainult selle brownie osa. See vaarika vahukoor oli tõepoolest parim osa selles :)

Μuhv
postitatud 14.03.2012 17:51

Mina tegin nii: -vorm suurusega 26 cm -põhja tegin poole kogusega ainetest, suhkrut panin veel vähem 125 g asemel 100g -ainete lisamise järjekord pole üldse oluline, kuna harjumusest tegin brownie retsepti nii, et sulatasin shokolaadi ja või koos, lisades selle vahustatud muna-suhkru-jahu segule, tulemus samamoodi suurepärane -kasutasin Philadelphia light toorjuustu, mida panin u 500 g -ei vahustanud toorjuustu, vaid segasin ained kokku -kattele panin u 300 ml vahukoort ja lisasin rohkem suhkrut, sest vaarikad olid üsna hapud Lõppkokkuvõtteks jäi brownie-põhi täpselt nii nagu peab, cheesecake osa jäi väga mõnus kreemjas ja vahukoor tasakaalustas magusust. Aga näiteks kohvi kõrvale võiks ma ka ilma vahukoorekihita seda torti süüa.

Hexy
postitatud 13.08.2012 15:58

Ääretult maitsev kook, meie peres koogisööjaid muidu vähe, aga seda kooki pidin ma tegema lausa 2 korda järjest.

k
postitatud 18.10.2012 18:22

väga hea kook. Põhja kogused jätsin samaks, toorjuustu kihi ja vahukoorekihi duubeldasin ja sain imeliselt hea ja kõrge 28cm vormis tehtud tordi.

misst
postitatud 18.11.2012 00:54

Rammus, aga maitselt väga hea, eriti magusasõpradele.

Liisi
postitatud 29.12.2013 22:35

Tegin jõuluõhtuks, seega asendasin vaarikad jõhvikatega. Kahjuks meile väga ei maitsenud, liiga rammus. Brownie-põhi sai ka liiga paks minu jaoks (kasutasin 26 cm vormi).

Martiina
postitatud 14.11.2015 09:18

Imehea kook! Kõik kümme sööjat kiitsid väga! Küpsetasin 24cm vormis, jäi mõnusalt kõrge kook. Teen teinekordki kindlasti!

PILLE
postitatud 18.01.2017 17:15

Valmistasin koogi oma sünnipäevaks. Väga hea sai! Brownie-kihti vähendasin, toorjuustu osa suurendasin, sinna lisasin sutsu laimimahla. Vaarikavahtu 300 ml, suhkrukogust vahukooresse suurendasin, browniesse vähendasin. Soovitan soojalt (külmalt muidugi)

anukas123
postitatud 18.02.2017 12:03

Kasutasin Vigala mascarpone toorjuustu ja kook läks untsu, kate vedel nagu vesi ka pärast tunniajalist ahju olemist, pean minema poodi kooki ostma, sest lubasin külla kaasa teha selle koogi.

Pille
postitatud 18.02.2017 18:56

Anukas123 - see on puhtalt tooraine viga :( Nami-Nami soovitusi tasub usaldada teinekord ;)

anukas123
postitatud 19.02.2017 13:37

Mind eksitas see, et karbi peal oli kirjas, et sobib küpsetamiseks :) aga jälle targem

Ellu
postitatud 12.01.2018 11:02

Meie pere lemmikkook!

Kaire Kukk
postitatud 20.01.2018 22:18

See kook on üks mu lemmikutest

blanco
postitatud 25.02.2018 08:56

Minul läks vahukoorekiht nässu. Pärast seda, kui peaaegu vahtus (retsept: "lõpupoole") vahukoorele sulatatud vaarikad juurde vahustasin, kadus igasugune vaht ja tekkis ühtlane plöga. Kas oleksin pidanud vahukoore enne tugevamaks vahustama?

Kirsti
postitatud 02.02.2019 17:56

<p>Kook on meie pere uus lemmik! Olen teinud 3 korda.</p> <p>1. Retsepti järgi - browni põhi liiga paks (aga shokolaadist maiale sobib hästi) </br>2. Vähendasin põhja kogust poole võrra ja toorjuustu kogust suurendasin - jäi liiga juustune </br>3. Vähendasin ainult põhja kogust poole võrra ja tuli ülimaistev! Vaarikavaht jäi mul mitmel korral vedel. Seega koogile ma seda peale panna ei saa, vaid olen eraldi juurde serveerinud. <p>

mmm
postitatud 03.01.2020 15:35

Teedki vahukoore valmis, päris tugevaks, ja alles siis segad ettevaatlikult lusikaga vaarikad vahukoore sisse või siis paned tugeva vahukoore koogile ning poetad vaarikad sinna peale. Kui külmunud vaarikad purustad poolkõva vahukoore sisse, siis see plöga enam edasi ei vahustu.