1 l veega lahjendatud kirsi-, sõstra- jõhvikamahla või moosi
1.5 dl mannat
0.5-1 dl suhkrut (toormoosi kasutamisel pole vajalik)
Lahjenda u 2 dl kanget mahla või isetehtud moosi veega (kokku peaks olema liiter vedelikku), vajadusel maitsesta suhkruga. Kuumuta mahl või moosivesi keemiseni.
Vispelda keevale mahlale juurde manna. Alanda kuumust ning keeda tasasel tulel umbes 15 minutit, kuni manna on paisunud. Mannavahu tegemiseks ei tohi puder liiga paks olla!
Vala segu suuremasse kaussi, lase veidi jahtuda ja klopi seejärel vahule (mikseriga on seda muidugi kõige lihtsam teha). Vahustamise lõpul maitsesta soovi korral vanillisuhkru, riivitud laimi- või sidrunikoore vms.
Serveeri näiteks piimaga.
Pildi tegi Kaare.
Meie Mai sööb piima küll koos mannavahuga
Piimaga väga hea !!!????
Mai tubli!!! Mulle ka meeldib piimaga!!!
Just praegu maiustamegi eilsetest kuningannamoosi jääkidest tehtud mõnusa roosamannaga. Küll on ikka hea külma piimaga! :)
Mina tegin ka roosamannat, esimest korda elus, kuigi söönud olen seda lapsepõlves korduvalt. Hästi maitsev ja lihtne. Meie ema vahustab seda mikseriga.
Vana hea tuttav mannavaht. Meie eelistame teha jõhvikasiirupist, et üleliia magus ei jääks. Külm piim peale ja - head isu!
Ma olen nii tänulik, et siin selline retseptide kuldvara kõik olemas on.
Oh hea idee kuumal suvepäeval:) Teen kohe järgi:)
Klassika!
Tapselt nagu lapsepolves. Jube hea:)
Lahustada 2dl mahla kui paljus vees?
Et kokku tuleks 1 l vedelikku :)
Niipalju vett, et mahlaga kokku tuleks 1 l.
Retsept läheb käiku Austraalias ja degusteerib Hong Kong:)
Kui tahaks mannavahu varem valmis teha, kas vahustama peaks vahetult enne söömist või pigem kohe, kui on jahtunud?
Liiga hea! :)
Minu puhul ilma kaneelita ei maitsestu ja muidugi külma piimaga kui veel leige on.Külmalt ilmselt kah hea aga kahjuks meil ei lasta jahtuda,enne saab otsa!
Valmistasin seda mannavahtu grupile erinevatest riikidest pärit inimestele ja uskumatul kombel oli see täielik hitt, kõik olid huvitatud, mis see ikka on ja kuidas teha. Tänud retsepti eest!
Ikka teen aegajalt "tuuleputru"
Kas sinna mannavahule ei pea üldse piima panema
Reili, mannavaht ei sisalda üldiselt piima, aga seda serveeritakse piimaga :)
Meie tegime pohladest,tuli väga hea.
Mina tegin seda esimest korda aga isegi kuumalt oli nii hea et sure või ära aga panin vist liiga palju suhkrut
Lihtne ja hea!
Mannavaht punase sõstra mahlast!
nii ilus!
on jah ilus
Ma panin ööseks külmkappi ja hommikul on see veidi maitsetu, kas siirupiga jääks parem või tuleks rohkem mahla lisada. Kasutasin jõhvikamahla.
Mannavaht ehk roosamanna
Eesti köögi klassika, mille valmistamiseks võib kasutada mahla, moosijääke, värskeid marju.
Seda desserti armastavad ka meie põhjanaabrid (vispipuuro) ja lõunanaabrid (debessmanna).