Marineeritud peedid

Klassikaline marineeritud peedihoidis.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg keedetud peeti

Marinaad:

1 l vett

3 sl suhkrut

1 tl soola

3 sl 30% äädikat

1 tl köömneid

Valmistamine

Keeda peedid, tükelda keedetud peedid soovi kohaselt kas kuubikuteks või kangideks.

Sega potis vesi, sool ja suhkur, kuumuta keemiseni. Lisa äädikas, sega läbi. Pane tükeldatud peedid kuuma marinaadi sisse. Aja hoidis korraks uuesti keema, lisa köömned.

Tõsta hoidis kuumadesse steriliseeritud purkidesse ning sulge õhukindlalt.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

liilia
postitatud 28.09.2010 11:48

järgmisel korral jätaks soola üldse ära või lisaks õige vähe, kuna minu meelest jäi soola maitset tunda.

Pille
posted on 15.10.2015 20:51

Liilia tehtud pilt ka:

Tshumba
postitatud 05.04.2015 19:50

Soola pannaksegi selle pärast, et selle maitset tunda oleks:D

Kaare
postitatud 15.10.2015 19:45

Saksamaal müüakse salatit, mis koosneb marineeritud peedist ja majoneesist. Ma ei tea, miks see mulle nii väga maitseb. Marineerisin selle retsepti järgi peete ja teengi nüüd seda salatit :)

köögi sass
postitatud 29.09.2016 11:14

vanasti tegin tavalise äädikaga, aga kuidas oleks õuna äädikas? maria kaljuste pakub muid äädikaid ka???

Aire
postitatud 10.10.2016 14:52

Väga hea asi! Soovitan siiralt!

LG
postitatud 15.11.2016 17:09

sool on maitseasi, mina ntx lisasin veel soola

Monza
posted on 02.11.2018 13:27

Hakkan ka esimest korda elus tegema! Loodan et önnestuB!

Janne
posted on 02.12.2018 17:47

Tegin ka esimest korda. Eespool oli marinaadist juttu. Mina lisasin juurde veidi soola ja suhkrut lausa 1-2spl. Marinaad tundus kuidagi toores. Suhkru lisamisega sain õige maitse kätte. Ja äädikat võiks veits vähemgi olla. Tegelikult arvan,et see on maitse asi.

Berta
posted on 18.12.2020 22:01

Mina teen seda retsepti kogu aeg, meie pere lemmik.