Hernetamp

Lihtne vana kooli hernepuder kuivatatud ja poolitatud kollastest hernestest, mida sobib süüa iseseisva einena või koos suitsulihaga.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g kuivatatud herneid

7.5 dl vett

1 tl soola

4-6 kartulit

4 dl piima

2 sl võid

Valmistamine

Pane kuivatatud herned eelmisel õhtul külma vette ligunema.

Loputa leotatud herned jooksva külma vee all, siis pane värske veega (u 3/4 liitrit) suurde potti, Kuumuta keemiseni, (koori pinnale kogunenud vaht), maitsesta soolaga. Alanda kuumust ning keeda tasasel tulel, kuni herned on üsna pehmed. Vajadusel lisa veidi vett.

Kui herned on peaaegu pehmed, lisa kooritud ja tükeldatud kartulid ja piim. Hauta, kuni ka kartulitükid on täiesti pehmed.

Tambi nuiaga ühtlaseks, maitsesta soola ja võiga. (Hernetamp võib sel hetkel üsna vedel tunduda, aga see taheneb veidi jahtudes tunduvalt).

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 09.03.2011 20:47

ei olnud minu lemmik

Gennady
postitatud 01.05.2016 19:08

Super!! Lisasin veel 1 koodi jagu suitsu seajalga, mida ennem hautasin tiba pannil ja lausa lemmik!

Margus
postitatud 16.01.2017 22:01

Ma tean, et suitsupõsega tehakse ja annab hea maitse.