Pistaatsiajäätis

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

8 munakollast

0.75 dl mett

1 sl suhkrut

5 dl 35% rõõska koort

100 g pistaatsiapähkleid

Valmistamine

Klopi munakollased õhuliseks.
Kuumuta potis mesi ja suhkur keemiseni, lase veidi jahtuda. Lisa munakollasesegule ja klopi, kuni segu on jahtunud.
Vahusta rõõsk koor, lisa munakollase-mee segule.
Koori pistaatsiad ja haki peeneks, lisa jäätisesegule.
Vooderda keeksivorm toidukilega ning kalla jäätisesegu vormi. Kata pealt fooliumi/toidukilega ning pane ööseks sügavkülma.

Enne serveerimist kummuta jäätis toidukile abil lõikelauale. Lõika viiludeks ja serveeri veidi pehmenenult.

Retsept on Soome ajakirjast Ruokamaailma (Pistaasijäädyke, November 2007). Pildi tegi QSTI.

LISA KOMMENTAAR

Qsti
postitatud 14.04.2009 10:18

Pistaatsiapähklid ja jäätis on teadupärast superkombinatsioon. Super! Kasutasin vahukoore asemel Flora Vanillat.